Довкола орнітологічного заказника в Рокинях розгортається конфлікт

14 Серпня 2018, 23:34
Рокині 1038
Рокині

У селищі Рокині на близько 13-ти гектарах водойми орнітологічного заказника «Рокинівський» вже кілька років хазяйнує бізнесмен Сергій Балабух. На сполох б’є директор місцевого музею-скансену Олександр Середюк, адже запевняє, що від рук підприємця потерпають як люди, так і тварини та птахи.

Про це йдеться в сюжеті каналу «Сфера-ТВ».

А нещодавно, каже Середюк, Балабух навколо ставу виставив потужну охорону, яка намагалась побити сторожа музею. 

На цьому ставку, який є орнітологічним заказником, вже неодноразово гинули цілі сімейства птахів занесених в червону книгу, щосезону звідси тоннами вивозять рибу, яка розмножується у водоймі – все це, справа рук бізнесмена Сергія Балабуха – каже директор музею-скансен Олександр Середюк.

Олександр Середюк розповідає, водоймою мають право користуватися усі без винятку, адже вона зараз належить громаді. Відтак на ставку, часто-густо влаштовують спортивно-оздоровчі табори для підлітків. А ще місцеві інколи приходять порибалити. Всьому цьому, каже Олександр Середюк, вже кілька років найрізноманітнішими способами заважає волинський бізнесмен Сергій Балабух. Останнім часом він за периметром водойми розставив охорону та дав наказ накидати у воду сухого гілля дерев, аби місцеві не змогли ні купатись, ані рибалити.

Окрім того, каже Олександр Середюк, здорові молодики спортивної тілобудови ще й пригрозили сторожу, аби він, мовляв, більше не пхав носа не в свої справи, бо отримає за це сповна.

Чому на водоймі яка є орнітологічним заказником, відбуваються такі безчинства та хто дав право бізнесмену і його охоронцям чинити в такий спосіб, ми

Голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб каже, що попри численні скарги і претензії, бізнесмену Балабуху знову продовжили термін оренди на дамбу.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024