Знесуть бетонні блоки, які на автостанції №1 встановило керівництво

15 Серпня 2018, 13:10
Знесуть бетонні блоки, які на автостанції №1 встановило керівництво 847
Знесуть бетонні блоки, які на автостанції №1 встановило керівництво

На луцькій автостанції №1, що розташована на вулиці Конякіна, 39, демонтують самовільно встановлені ПрАТ «Волинське обласне підприємство автобусних станцій» бетонні плити.

Таке рішення члени виконкому ухвалили у середу, 15 серпня.

За словами директорки департаменту Юлії Сиротинської, незрозуміло, чому встановили ці бетонні блоки, тому й винесли їх на демонтаж. Член виконкому Ігор Муковоз запитав, чому така жорстка невідкладність знесення блоків, якщо там конфліктна ситуація.

Юлія Сиротинська пояснила, що встановили їх незаконно. Також вона зауважила, що ПрАТ «ВОПАС» програє не перше судове засідання, пробують нібито шантажувати місто й область, каже Сиротинська, програвши всі суди.

«Зараз ми знову створюємо конфліктну ситуацію, чого ми хочемо досягти цим рішенням? Як використовуватимуть цю територію?», – запитав Ігор Муковоз.

На що в. о. міського голови Пустовіт відповів, що керівництво автостанції «веде себе по-хуліганськи і порушує закон».

«Це внутрішній конфлікт між підприємцем Геруном і автостанцією. ПрАТ «ВОПАС» вважає, що рішення міської ради не існує, що Законів України не існує і можна ставити всі малі архітектурні форми, проте вони не узаконені.

Окрім того, в бюджет міста не йдуть кошти з цих об’єктів, які ведуть підприємницьку діяльність на території автостанції. Ми не дозволимо порушувати Закон, тобто встановлювати МАФи. Встановивши блоки, вони теж порушили Закон», – ствердив в. о. міського голови Пустовіт.

У результаті десятеро членів виконкому підтримали цей проект рішення.

Нагадаємо, у понеділок, 6 серпня, керівництво автостанції №1 Луцька оголосило про те, що цей об'єкт припиняє роботу з 15:00 через спробу рейдерського захоплення частини території автовокзалу підприємцем Юрієм Геруном. Згодом стало відомо, що луцьку автостанцію на вулиці Конякіна, 39, не закриватимуть. А 10 серпня керівництво автостанції знову обіцяло влаштувати транспортний колапс у разі знесення мунвартівцями бетонних блоків. 

До слова, на місці, де нещодавно муніципальна варта позносила кілька кіосків місцевих підприємців бізнесмен Юрій Герун планує звести чималий торговий центр. Щодо цієї земельної ділянки вже не перший рік триває судова тяганина.

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у TwitterGoogle+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024