Ринку на Львівській у Луцьку не буде

15 Серпня 2018, 17:01
Ринок на Львівській 1212
Ринок на Львівській

У Луцькраді повторно розглянули звернення підприємця Юрія Крищука щодо розміщення груп тимчасових споруд на вулиці Львівській, 112, з метою ведення підприємницької діяльності в місті Луцьку.

Про це стало відомо під час засідання виконкому у середу, 15 серпня.

За словами очільниці управління розвитку підприємництва та реклами Наталії Рибай, підприємець знову звернувся в міську раду, аби вона таки погодила облаштування сучасного ринку на вулиці Львівській у Луцьку.

Юрій Крищук прийшов на засідання виконкому та заявив, що влада перешкоджає йому вести підприємницьку діяльність. Хоча дозволи у нього є. За словами Крищука, він витратив на цю ділянку вже 200 тисяч гривень, тобто повірив владі і вклав кошти у ділянку для ринку.

Підприємець розповів, що вони зібрали три тисячі підписів лучан, які хочуть, щоб ринок на Львівській таки був. Ринок хочуть зробити новим та неординарним: озелененим, з парковкою, освітленням, де не буде барів.

«Дайте нам шанс облагородити територію», – зазначив Крищук.

Житель Луцька Любомир Третяк розповів, що створення додаткових торгових місць не є необхідністю, бо недалеко є шість маркетів, де можна придбати все, тому люди не потребують ринку.

Щодо підписів, то Третяк додав, що показувати статистику тільки тих людей, які «за» ринок – неправильно. Чоловік каже, що правильно було б показати дві сторони, тобто й думки тих людей, які не хочуть ринок.

«У нас виникла конфліктна ситуація, нас не попередили про продаж землі. Нам сказали, що ми маємо забрати свої магазини. Ми їх забрали, і знайшли нову територію, проте міська рада не виконала своїх зобов’язань», – розповіла підприємиця Віта Максимова.

Ще один мешканець вулиці Львівської Віталій Петрук зауважив, що ситуація щодо ринку дуже загострилася.

«Прийшов підприємець, зробив фундамент, а що він зробив з асфальту. Прийшов і починає керувати. Ми мешканці проти цього ринку на вулиці Львівській. Його недоцільно розташовувати на нашій вулиці», – додав Петрук.

В результаті, члени виконкому не підтримали проект рішення, лишень два проголосувало «за».

Читайте також: На Львівський хочуть зробити сучасний ринок

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024