Волинь: власники нерухомості поповнили місцеві бюджети на 43,5 мільйона гривень

17 Серпня 2018, 15:35
Волинь: власники нерухомості поповнили місцеві бюджети на 43,5 мільйона гривень 984
Волинь: власники нерухомості поповнили місцеві бюджети на 43,5 мільйона гривень

Протягом січня-липня 2018 року на Волині до бюджетів громад надійшло 43,5 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 84 відсотки більше проти аналогічного періоду торік.

«Саме цей фінансовий ресурс від власників нерухомості, що підлягає оподаткуванню, надходить до місцевих бюджетів та використовується для вирішення соціально-економічних питань громади, на території якої знаходиться об’єкт нерухомості. Тому кожен власник нерухомості, сплачуючи податок, інвестує в добробут громади. Це ті кошти, що забезпечують реальну фінансову самостійність місцевого самоврядування та використовуються винятково на потреби міст, селищ та сіл», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Повідомляє Відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області

В ГУ ДФС у Волинській області наголошують: сплачувати податок повинні не всі громадяни - власники нерухомого майна, а лише ті, котрі володіють «зайвими» квадратними метрами.

Якщо юридичні особи самостійно нараховують та сплачують цей податок, то громадянам до 1 липня  фахівці територіальних ДФС у Волинській області надіслати чи вручили повідомлення про нараховану суму податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.  

Отож, ті громадяни. котрі отримали таке повідомлення від ДФС, зобов’язані не пізніше 29 серпня виконати свій конституційний обов’язок – перерахувати визначену суму до місцевого бюджету.

В ГУ ДФС у Волинській області звертають увагу, що несплата податку своїм наслідком матиме виникнення заборгованості, відповідно – формування податкового боргу та нарахування штрафних санкцій.

Тому, в разі наявності нерухомості чи земельної ділянки, що повинні оподатковуватися, їх власникам не буде зайвим провести звірку в органах ДФС щодо нарахування майнових податків. Для цього треба звернутися в Центр обслуговування платників за місцем своєї реєстрації  і разом з фахівцями територіального органу ДФС звірити наявну в базах даних інформацію про власника майна.

Правовстановлюючі документи на майно, або документи, що підтверджують його продаж, дарування тощо, треба обов’язково пред’явити під час такої звірки.

В Центрах обслуговування платників можна уточнити реквізити рахунків, на які треба перераховувати суми податкових зобов’язань.

Нагадаємо, що повний перелік бюджетних рахунків розміщено на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024