Волинські виробники активно шукають ринки збуту в Європі, Азії та Африці

20 Серпня 2018, 15:06
На Волині збільшився обсяг експорту товарів 2202
На Волині збільшився обсяг експорту товарів

За перше півріччя 2018 року обсяг експорту товарів з Волині склав 377,4 мільйонів доларів, що майже на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Віце-президент торгово-промислової палати Волинської області Віталій Киричук розповів про зовнішню торгово-економічну діяльність, нові ринки збуту і програми ЄС для пошуку іноземних партнерів під час ефіру на Суспільному. Волинь. 

За інформацією торгово-промислової палати Волинської області, цього року на Волині помітна переорієнтація з ринків країн СНД на ринки Європи.

Більше читайте: Волинські товари на європейському ринку: що найчастіше експортують до ЄС

Останніми роками актуальною стає співпраця з партнерами країн Азії та Африки.

Більше читайте: В Ізраїль з Цумані відправили перший контейнер перероблених ягід. ФОТО

Нові можливості також відкрило підписання Угоди про Зону вільної торгівлі між Канадою та Україною.

Віталій Киричук зазначає, що один з напрямків, який став актуальним останнім часом – менеджмент, проектна робота, пошук проектів і грантових заявок.

Наприклад, канадсько-український проект CUTIS спеціалізується на підготовці експортних консультантів і в рамках цієї програми буде навчання. На даний момент консультантами будуть представники торгово-промислової палати, а після перекваліфікації зможуть поділитися навиками з волинським бізнесом.

Також, багато представників малого і середнього підприємства – це досить привабливий сектор, так як більшість європейських програм направлені на стимулювання і розвиток саме цього сегменту економіки, тому що в більшості країн він складає понад 90%.

Читайте також: Волинські скотарі можуть експортувати яловичину на турецький ринок

Читайте також: У США продають соуси волинського виробництва

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024