Мережа супермаркетів «Наш край» нарощує асортимент товарів власного виробництва

21 Серпня 2018, 17:41
3694

Відома мережа супермаркетів «Наш край» провела потужний ребрендинг, може похвалитися широким асортиментом власного виробництва та співпрацею з міжнародними партнерами.

Як просувають бренд та що змінилося останнім часом розповідає керівник відділу розвитку ВТМ і імпорту мережі «Наш Край» Богдан Півнюк.

У минулому році ви планували значне розширення асортименту. Чи вдалося вам здійснити задумане?

Частково плани були реалізовані. Деякі знаходяться ще на етапі реалізації, оскільки розвиток ринку і економічного середовища вносить свої корективи. Але в цілому ми задоволені результатом минулого року. Нам вдалося приділити більше часу якості продукту, поліпшити процедуру перевірки, а також укласти договори з закордонними партнерами і запустити виробництво декількох позицій в категорії побутової хімії.

З появою нових категорій CТМ (рибна консервація, особиста гігієна, товари для будинку) на скільки збільшився SKU?

Робота з асортиментом СТМ – це постійна робота: це і кількісне розширення, і якісне поліпшення, і ре-тендери, постійний пошук нових партнерів-виробників, які пропонують найкращі умови виробництва і співвідношення ціна-якість.


 

Що відносно перевірки якості вашої продукції. З розширенням асортименту, чи змінився підхід до перевірки?

З огляду на те, що в минулому році ми впровадили вже на кількох магазинах систему HACCP, відповідно і перевірка якості продукції у нас зазнала змін. Вона стала більш ретельної, при цьому багато процесів і етапи ми змогли оптимізувати, в той же час значно поліпшивши їх. Результат який ми отримали, дозволив нам скоротити часові витрати і бюрократичні процедури приблизно на 10%.

Яка з СТМ все ж є найбільш затребуваною на українському ринку?

В нашій мережі супермаркетів найбільшим попитом користується продукція під ВТМ «Наш Край».


 

Чи змінилися вимоги людей за останній час? Оновили ви стратегію маркетингу?

Сьогоднішній покупець досить виборчий, він перенасичений інформацією, його не так просто здивувати чимось новим або заманити будь-яким акційною пропозицією. І тим цікавіше з ним працювати. Це завжди новий виклик для нас. Наприклад, на підтвердження своїх слів розповім, що в кінці минулого року ми запустили мобільний додаток «Наш Край», за допомогою якого покупці можуть тепер економити ще більше, отримуючи безпосередньо в магазині унікальні купони з «мобільними цінами». Перебуваючи в магазині користувач отримує на телефон спеціальні акційні пропозиції, які постійно оновлюються, в залежності від місця розташування покупця. Також в додатку є карта магазину, щоб детально розглянути, де розміщені різні категорії продуктів.

Завантажити мобільний додаток «Наш Край» можна на Google Play Market (для смартфонів на Android) або App Store (для смартфонів на iOS) або на сайті, на якому також є відео-інструкція по використанню програми. На додаток клієнт зможе отримувати актуальні акції листівки з великою кількістю знижок і цікавої інформації.

Також на початку цього року ми оновили і поліпшили нашу систему лояльності, щоб постійні клієнти могли істотно економити на покупках.

Яка найважливіша зміна в вашому PrivatLabel відбулася за останній рік?

Важливим, як для СТМ, так і для мережі «Наш Край» в цілому, я б відзначив впровадження системи HACCP та активне використання омніканального маркетингу.


 

Будуть розширення СТМ? Якщо так, то який асортимент і чому саме він?

Ми однозначно будемо продовжувати свою роботу над поліпшенням, як якості, так і кількості СТМ і в першу чергу будемо працювати над такими групами, як бакалія, кондитерські вироби і промгрупа.

Читайте також:

«Наше місто — чисте»: у Луцьку відкрили виставку робіт дитячого конкурсу від «Наш Край»

«Ніколи не здавайтеся»: фото і результати XV Спартакіади  «VolWest Group» 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024