Луцькій дитячій поліклініці подарували комп'ютерне обладнання

22 Серпня 2018, 10:14
Закупили обладнання для первинки 917
Закупили обладнання для первинки

Для Луцької міської дитячої поліклініки, що на вулиці В’ячеслава Чорновола, закупили 25 комплектів комп’ютерного обладнання, аби кожен лікар первинки мав власне автоматизоване робоче місце.

Офіційно передали його медичному закладу у вівторок, 21 серпня. Вартує воно майже 21 тисячу доларів.

Комплекти складаються з ноутбука, багатофункціонального пристрою, периферійного обладнання, ліцензійного програмного забезпечення (а це операційна система, антивірусне програмне забезпечення, спеціальне програмне забезпечення), які привезли в область 17 серпня.

Ігор Ващенюк
Ігор Ващенюк

«На прохання головної лікарки поліклініки та міської влади ми звернулися до Світового банку з такою ініціативою, і вони погодилися придбати комп’ютерну техніку й для цього закладу», – розповів на початку керівник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

Очільник Волинської ОДА Олександр Савченко зауважив, що вони дійсно працюють.

Олександр Савченко
Олександр Савченко

«Ці кошти, які нам надали в кредит, тобто це не кошти Світового банку, а їхній кредит, ми витрачаємо згідно з угодами, які уклали в 2015 році. На сьогодні всі наші маленькі пацієнти будуть внесені в електронні реєстри. Відповідно, ми забезпечили необхідним обладнанням первинну ланку. Електронні реєстри – це завтрашній день», – пояснив Олександр Савченко.

Урочисте вручення обладнання
Урочисте вручення обладнання

Персонал луцької дитячої поліклініки
Персонал луцької дитячої поліклініки

Персонал луцької дитячої поліклініки
Персонал луцької дитячої поліклініки

На урочистому врученні розповіли, що обладнання закупили раніше, та тільки 21 серпня офіційно вручили його медзакладу.

«Хай щастить вам і вашому персоналу, і хай щастить маленьким пацієнтам і їх мамам. Вірю, що персонал стане більш сучасним з таким обладнанням», – додав Савченко.

За словами головної лікарки поліклініки Оксани Лєщинської, в день по двох поліклініках обслуговують більше двох тисяч дітей з профілактично-лікувальною метою. На прийомі пацієнт буває 5–7 хвилин, і за цей час лікарі мають поставити діагноз, мають скерувати маму, надати їй якісь рекомендації, і це надзвичайно непросто, каже Лєщинська, вести такі прийоми в дитячій поліклініці.

Медичний персонал
Медичний персонал

Ноутбуки для первинки
Ноутбуки для первинки

Оксана Лєщинська
Оксана Лєщинська

«Основним напрямком роботи в нас – є профілактика, запобігання розвитку хвороб, і тому без комп’ютерного місця лікаря-педіатра з паперовим варіантом ми ніколи не зможемо спланувати візит хронічного хворого, плановий візит на медогляд. Нам, дійсно, потрібне належне комп’ютерне обладнання, яке підтримуватиме ті чи інші програми, тому що ми пробували самотужки закупляти вживані комп’ютери, але працювали вони недовго. А потім не підлягали ремонту. А нова техніка забезпечить нам повністю цивілізовану планову роботу», – зауважила Оксана Лєщинська.

На завершення вона додала, що цей подарунок є неоціненним для розвитку їхнього медичного закладу і для їхніх маленьких пацієнтів, тому що майбутнє за електронною карткою пацієнта.

Обладнання для поліклініки
Обладнання для поліклініки

Прінтер
Прінтер

Ноутбук
Ноутбук

Луцька міська дитяча поліклініка
Луцька міська дитяча поліклініка

Вхід Луцької міської дитячої поліклініки
Вхід Луцької міської дитячої поліклініки

Дізнавайтесь останні новини Луцька першими.

Стежте за нами у Twitter, Google+ та Instagram. Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024