Генеральний директор ДП «Волиньвугілля» потрапить під суд

23 Серпня 2018, 15:42
Генеральний директор ДП «Волиньвугілля» потрапить під суд 1853
Генеральний директор ДП «Волиньвугілля» потрапить під суд

Нововолинський відділ Володимир-Волинської прокуратури затвердив та направив до суду звинувачення у хабарництві колишньому виконувачу обов’язків гендиректора «Волиньвугілля» неправдивої інформації.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Як відомо, у квітні 2015 року посадовець, подавши до Головного управління Державної казначейської служби України у Волинській області документи з метою перерахування дотації у вигляді державної підтримки вугледобувних підприємств, вказав у них інформацію, яка не відповідає дійсності, про обсяг заборгованості з заробітної плати по підрозділу «Шахтоуправління «Нововолинське».

Посадовець відніс заборгованість по технічній одиниці, яка ліквідовувалася, до загального обсягу заборгованості, тим самим здійснив видатки бюджетних коштів на суму понад 3,5 млн. грн.

Крім того, протягом лютого-березня 2016 року він незаконно витратив бюджетні кошти в сумі понад 1,6 млн. грн., виділені для погашення простроченої заборгованості із заробітної плати працівникам, на інші цілі, а саме погасив заборгованість, яка не входить до фонду оплати праці підприємства і фінансується із коштів, отриманих від продажу вугільної продукції.

Згодом посадовець, котрий щиро розкаявся у вчиненому, постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024