«Ніхто не забиратиме субсидію у тих, хто реально потребує персональної підтримки», – Володимир Гройсман

25 Серпня 2018, 17:57
Володимир Гройсман у Ковелі 1894
Володимир Гройсман у Ковелі

Уряд України не приймав і ніколи не прийматиме рішень, які приведуть до позбавлення комунальних субсидій тих, хто реально потребує державної підтримки.

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування з працівниками локомотивного депо «Ковель», –  повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Ковельської райдержадміністрації.

Глава Уряду відвідав підприємство в рамках робочої поїздки по Волинській області. Відповідаючи на питання робітників, Прем'єр-міністр нагадав, що 22 серпня, Уряд схвалив ініціативу Міністерства соціальної політики про створення реєстру субсидіантів. І це рішення, зазначив Володимир Гройсман, направлене виключно на те, аби створити єдиний реєстр осіб, які насправді потребують допомоги.

«Субсидії ми не забираємо. Ми хочемо дати їх тим, хто цього дійсно потребує. І кожен випадок можна і треба розглядати окремо. Всі, хто реально потребують, –  отримують субсидію. Це персональна підтримка громадянина. А якщо хтось порушує закон, займається шахрайством, то, скажіть, чого треба давати субсидію шахраю і забирати у порядної людини?», – сказав Володимир Гройсман.


Окрім цього, у супроводі місцевого керівництва залізниці Глава Уряду оглянув локомотивне депо «Ковель» регіональної філії «Львівська залізниця» Публічного акціонерного товариства «Українська залізниця».Так, у цехах, розглядаючи устаткування, Володимир Гройсман запитав як керівнику депо, так і працівникам, що в той час працювали на робочих місцях.

Під час візиту Володимир Гройсман підтримав ініціативу «Укрзалізниці» щодо контейнерного терміналу на станції Ковель та електрифікації дільниці Ковель – Ізов.

«У нас повне порозуміння з керівництвом Укрзалізниці», – наголосив Глава Уряду під час спілкування із залізничниками Ковельщини.

За словами в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгена Кравцова, Ковель – це ключова точка на залізничній мапі, модернізація інфраструктури якої дасть змогу створити новий транзитний коридор, що стане конкурентом переходу Брест – Малашевичи. Наразі «Укрзалізниця» розпочала пошук партнерів для будівництва контейнерного терміналу на станції Ковель.

Він також зазначив, що вже сьогодні спостерігається стрімке зростання вантажопотоку між Європейським Союзом та Україною, тому «Укрзалізниця» реагує на цю тенденцію та розвиває нові вантажні маршрути.

«Це депо – один з найстаріших і найміцніших залізничних вузлів, куди сходяться і пасажирські, і вантажні лінії, де ведеться ремонт рухомого складу. Тут чудово розуміють, що великі державні холдинги на кшталт «Укрзалізниці» – це локомотиви економічного розвитку. Їх можливості треба використовувати та примножувати. Тим більше, що географія проходження по Україні транспортних коридорів цьому усіляко сприяє», – зазначив Глава Уряду.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024