Агрономи провідних волинських господарств розповіли як боротися з кукурудзяним метеликом

29 Серпня 2018, 16:30
Стебловий кукурудзяний метелик може знищити урожай кукурудзи на Волині 3399
Стебловий кукурудзяний метелик може знищити урожай кукурудзи на Волині

Володимир-Волинські аграрії захищають посіви кукурудзи від стеблового кукурудзяного метелика за допомогою хімічних та біологічних методів.

За словами головного агронома ТОВ «Пятидні» (село Пятидні, Володимир-Волинський район) Романа Цизя господарство упродовж уже декількох років застосовує інтексицид «Кораген».

«Вносимо інтексицид за допомогою самохідних обприскувачів – 120 грам на один гектар площі. Це дозволяє на 95 % захистити посіви кукурудзи від стеблового кукурудзяного метелика», – ділиться досвідом агроном.

Роман Цизь
Роман Цизь

 

А в ТОВ «Агросвіт-Волинь» та ФГ «Євгена Шелепіни» (м. Володимир-Волинський)  уже декілька років використовують проти шкідників їх природного ворога – трихограму (дрібні комахи завдовжки 0,4-0,9 мм., які знищують личинки стеблового метелика та совку).

«Розповсюджуємо трихограму за допомогою літаків. Люди часто думають, що знов кроплять хімією, але це, насправді, біологічний метод боротьби. Обробляємо поля двічі на рік - на початку цвітіння, а тоді через десять днів повторно. Наразі значних пошкоджень посівів не спостерігаємо», – розповідає головний агроном ТОВ «Агросвіт-Волинь» Петро Смик.

Петро Смик
Петро Смик

 

Нагадаємо, нещодавно експерти Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області повідомили, що в посівах кукурудзи на території Володимир-Волинського району почав активно розмножуватися стебловий кукурудзяний метелик, який може знищити урожай кукурудзи на Волині.

Читайте також поради волинських агрономів про землі та особливості збору врожаю на Волині та Рівненщині у матеріалі «Аналіз клімату, підготовка землі і збір урожаю — поради поліським агрономам»

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024