Луцький ринок «Шанс» не функціонуватиме більше на вулиці Кравчука

29 Серпня 2018, 17:08
Ринку «Шанс» не буде на Кравчука 804
Ринку «Шанс» не буде на Кравчука

Ринку «Шанс», який займає три земельні ділянки (0,0266 гектара, 0,0115 гектара та 0,1076 гектара) на вулиці Кравчука, не продовжили договір оренди.

Про це повідомили на сесії Луцькради 29 серпня, інформує ІА ВолиньPost.

Представниця підприємців ринку Раїса Ткаченко зауважила, що на ринку працює чимало людей, які працюють по 16 років і вклали у справу чималі гроші.

«Раніше на Кравчука була стихійна торгівля і нічого не було. Підприємець Шугай облаштував там територію, зробив усі дозвільні документи, ми почали купувати у нього контейнери. За кошти, які ми сплачували за оренду, ринок повністю облаштували: встановили освітлення, поставили смітники, зробили накриття», – зазначила Ткаченко.

Жінка попросила, аби депутати продовжили оренду ринку «Шанс» на 10 років.

Голова громадської організації «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов відзначив, що акції протесту зранку під міською радою могло не бути. Під час зустрічі заступник мера Григорій Недопад повідомив, що територію передадуть КП «Луцькі ринки».

«Можливо, підприємець не виконав якісь вимоги, бо були певні претензії. Але підприємців на засідання земельної комісії не запросили, людей не повідомили. Люди просто бояться втратити робочі місця», – наголосив Ігор Дильов.

Натомість депутат Олександр Козлюк повідомив, що в обранців громади були претензії до Петра Шугая щодо незаконного встановлення тимчасових споруд на сусідніх земельних ділянках, не були вчасно повернуті земельні ділянки під парковкою, на Кравчука належним чином не асфальтована дорога. Тому підприємцям запропонували працювати з «Луцькими ринками».

«Ми сказали, що ніхто підприємців не буде трогати», – заявив Козлюк.

Однак підприємці ринку «Шанс» кажуть, що не вірять словам депутатів. У свою чергу, директор ринку Петро Шугай зауважив, що вклав великі кошти на облаштування «Шансу».

«Тут сьогодні озвучили, що КП «Луцькі ринки» дають 300 тисяч. Я не взяв жодної копійки з бюджету. Мало того, що вони віджали готовий ринок, а не так, як я болото, то ще гроші підприємству виділяють. Держава отримала 34 мільйони від оренди. Я передав парковку місту за яку платив, навіть не користувавшись», –  ствердив Шугай.

Петро Шугай заявив, що підприємці будуть звертатися до прокуратури, НАБУ щодо дій Луцькради.

В результаті, депутати не підтримали поновлення договору оренди землі «Шансу».

Читайте також: Підприємці заявили, що влада вбиває малий бізнес у Луцьку

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024