Волинські фермери навчалися сироварінню у Польщі

31 Серпня 2018, 12:05
Волинські фермери навчалися сироварінню у Польщі 1641
Волинські фермери навчалися сироварінню у Польщі

Волинські фермери їздили до Польщі для вивчення досвіду з сироваріння.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Поїздка відбулася у рамках проекту: «Сприяння  впровадженню новітніх технологій переробки молока у Волинській та Рівненській областях шляхом ознайомлення з кращими польськими практиками» в рамках програми Міністерства закордонних справ Республіки Польща «Польська допомога для розвитку» відбулась поїздка до Республіки Польща для вивчення досвіду з сироваріння.

В складі делегації були представники малих фермерських господарств, ОТГ, власники особистих селянських господарств, які займаються чи планують займатися переробкою молока Волинської та Рівненської областей.



 

25 серпня відбувся ознайомчий візит до господарства сироварів в гміні Корицін Підляського воєводства. Учасники делегації мали змогу перейняти досвід місцевих сироварів та ознайомитись з технологію виробництва сирів традиційним ручним способом. Для учасників делегації Анета Лукашук провела майстер-клас з виготовлення корицінських сирів традиційним непромисловим методом. По завершенню майстер-класу відбулася дегустація сирів.

Наступного дня українська делегація взяла участь у відкритті Фестивалю традиційних корицінських сирів. Учасники делегації відвідали лекції з позиціонування на ринку торгової марки і маркетингу домашніх сирів, методи промоції через виставки, місцеві фестивалі, телебачення.



 

У останній день поїздки українці відвідали екологічне господарство Дороти і Єжи Монів, яке розташоване в мальовничій місцевості Крупе, неподалік руїн замку ХV століття. Господарі  розповіли учасникам делегації про виробництво сирів з травами, які визнано офіційно традиційними продуктами (в ЄС є процедура оформлення традиційних і регіональних продуктів, товарів харчування). Учасники відвідали семінар з виробництва сирів та ознайомились з історією сироваріння та сертифікацією.



 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024