ТОП-10 історій про цікавих волинських підприємців від Бізнес.Району

02 Вересня 2018, 10:00
ТОП-10 історій про цікавих волинських підприємців від Бізнес.Району 5063
ТОП-10 історій про цікавих волинських підприємців від Бізнес.Району

Креативні, небанальні, а головне потрібні ідеї, які виникли у головах непересічних волинян і перетворилися на свою справу.

З нагоди День підприємця, який в Україні відзначають у першу неділю вересня редакція Бізнес.Району підібрала 10 історій, які мотивують і надихають.

Сеньор Занноллі вчить волинян їсти гриби по-італійськи

Лучанин Володимир Халик та технолог з Ломбардії Флореале Заноллі започаткували виробництво продуктів італійської кухні з місцевої лісової сировини. Рецепти виробництва розробив сам Заноллі іпогодився, аби його ім’я було зазначене на етикетці. Він особисто перевіряє якість волинської грибної сировини, присутній в лабораторії і на виробництві. Новий продукт у їхньому фірмовому магазині заморожених продуктів HORECA має з'явитися уже  цієї осені.

1
Лучанин Володимир Халик та та ломбардець Флореале Заноллі
Лучанин Володимир Халик та та ломбардець Флореале Заноллі

«Секс-шоп – то друга аптека», – власник першого луцького магазину інтим-товарів. ФОТО

Історія про те як луцький магазин «Казанова» виріс до найбільшого в Україні дистриб'ютора секс-іграшок. Один із співвласників магазину Марк Михайліченко уже готує другу бізнес-конференцію у Києві про те як правильно продавати інтимні товари. Дізнайтеся, яким був шлях до серця клієнтів (не)звичаного секс-шопу. 

Марк Михайличенко – власник і Руслан Євчук – директор магазину «Казанова»
Марк Михайличенко – власник і Руслан Євчук – директор магазину «Казанова»

 

Двічі в одну річку ввійдеш: як у Луцьку відновлюють річковий транспорт. ФОТО

Вже скоро Луцьк матиме ще одну туристичну родзинку – прогулянки на катері. Цей проект – давня мрія лучанина Олега Кербалая, одного зі засновників ТОВ «Річковий порт «Луцьк». Судноплавство – бізнес не із тих, в які легко потрапити. Окрім дороговартісної техніки, треба подбати про дозвільну документацію та кваліфікований персонал. А ще довелося розчищати русло Стиру, яке безперешкодно замулювалося останні 40 років. 

Власник прогулянкового катераТимур Чебан, його помічник син Тарас та директор Річкогово порту Олег Кербалай
Власник прогулянкового катераТимур Чебан, його помічник син Тарас та директор Річкогово порту Олег Кербалай

З девізом «Держава – це ми», або як команда однодумців створила Академію «КАПА»

Академія «КАПА» – сучасна спортшкола у Луцьку, де діти та дорослі можуть навчатися бойовому мистецтву капоейри, займатися фітнесом та аеробікою. Цей заклад став можливим завдяки зусиллям цілої команди людей – подружжя Гнедових, подружжя Смілих та Валентина Валько. Тренер Станіслав Смілий у минулому був воїном-АТОвцем. чоловік розповів, як після повернення з зони бойових дій з оновленим світоглядом захотілося разом з однодумцями дієво братися за втілення власних мрій.

Тренер Станіслав Смілий (праворуч) разом з партнераом перерізають червону стрічку спортшколи «КАПА»
Тренер Станіслав Смілий (праворуч) разом з партнераом перерізають червону стрічку спортшколи «КАПА»

 

Все буде вакуум: як любомльська фірма увійшла в п'ятірку провідних виробників упаковки

Історія про те Сергій Веремчук із Вишнева Любомльського району два роки штампував вакуумні упаковки вдома у своєму гаражі. А у 2006-му в Любомлі у колишній військовій їдальні відкрив власну фірму «Фолсаж». Зараз на фірмі Сергія виробляють вакуумні упаковки на ковбасні та молочні вироби, на купюри, і навіть на кров. Читайте як підприємство з 6 осіб завоювало ринок.

Підприємець Сергій Веремчук (ліворуч) на виробництві з колегою  Георгієм Середою
Підприємець Сергій Веремчук (ліворуч) на виробництві з колегою Георгієм Середою

Не тюльпанами єдиними: як любов до квітів народила родинний бізнес «Лілі лайн»

«Волинська Голандія» стала сенсацією цієї весни, але насправді квітковим бізнесом родина волинян займається майже півстоліття. Започаткувала справу Лідія Петрусенко-Касьянова, а розвинув її син — Олександр Подзізей, який очолює фермерське господарство Лілі Лайн. Поле у Голобах – єдине місце на Волині, де у відкритому ґрунті вирощують понад дві сотні сортів тюльпанів, та справжня пристрасть волинських квіткарів – лілії. 

1
Олександр Подзізей — власник знаменитого тюльранового поля у Голобах
Олександр Подзізей — власник знаменитого тюльранового поля у Голобах

Собача справа: як у Луцьку працює салон краси для домашніх улюбленців

Лучанка Тетяна Самутіна уже п’ять років займається грумінгом – професійною стрижкою собак та кішок, і допомагає чотирилапим улюбленцям бути не лише модними, а й здоровими. Журналістам Бізнес.Району майстриня грумінгу пояснила чому грумінг – це не лише данина моді, а необхідна процедура для кожної тварини, чому зайнялася таким бізнесом і про лікування спеціально навченими тваринами.

Тетяна Самутіна дуже любить собак і з цієї любові народився власний бізнес
Тетяна Самутіна дуже любить собак і з цієї любові народився власний бізнес

 

Замість вугра: як з’явився бренд «Шацькі сувеніри»

Ще кілька років тому знайти оригінальну річ на згадку про Шацькі озера не було чого, окрім вугра чи іншої риби. Виправити таку ситуацію взялася підприємиця Неля Сацюк. В асортименті «Шацьких сувенірів» їх біля 15 видів, а в кожному 5-10 макетів. Є виробленні і з дерева, і металу, і зі скла, різноманітних форм, об’ємні лінзи-магніти, карта-магніт Шацьких озер та багато іншого. Так жінка зайняла свою нішу у туристичному бізнесі Шацьких озер. 

3
Шацька підприємиця Неля Сацюк
Шацька підприємиця Неля Сацюк

Бізнес зі смаком лимонного перцю: подружжя у Луцьку торгує незвичайними спеціями

Подружжя переселенців – Олександр Старлей та Вікторія Вітріченко відкрили нішевий магазин «Бар приправ «Часничок і Цибулинка». Для того, аби відкрити власну справу, Олександрові довелося зробити відважний крок. Він продав всю свою знімальну техніку, з якою пройшов Майдан і АТО. Натомість разом із дружиною вони орендували невеликий кіоск. Пізніше пара зрозуміла, що купувати готові приправи у когось нема сенсу, і зараз вони самі міксують спеції і готоють авторські доповнення до страв.

1
Олександр Старлей та Вікторія Вітріченко
Олександр Старлей та Вікторія Вітріченко

Родзинки для будинків, Або як волиняни вдихають життя у штучний камінь

Творчі хлопці поставили собі ціль: «Хочемо, щоб архітектура Луцька мала своє, індивідуальне обличчя, щоб туристи захоплювалися та впізнавали». І створили «Ательє фасадів».  Тут виготовляють різноманітні арки, обрамлення для вікон, дверей, карнизи з орнаментом, колони, кронштейни, барельєфи, орнаменти, картини, логотипи, номери будинків, панно та багато іншого з незвичного матеріалу газобетону. Як каже один із засновників Володимир Наквацький, газбетон  – це штучний камінь, у який вдихнули життя. Бізнес.Район відвідав майстерню «Ательє фасадів». 

Олександр, Володимир та Анатолій -засновники «Ательє фасадів»
Олександр, Володимир та Анатолій -засновники «Ательє фасадів»

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024