Завдяки Центру зайнятості підприємцями на Волині стали майже 18 тисяч осіб

03 Вересня 2018, 11:38
901

Центри розвитку підприємництва, відеорезюме, компенсація оплати праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, одноразова допомога для початку власної справи й інші прогресивні форми організації та супроводу підприємців.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк на прес-конференції розповів про те, як сучасна сервісна служба допомагає підприємцям.

«За сприяння Волинської обласної служби зайнятості, з 1 січня 2001 року до 1 серпня 2018-го, підприємцями стали 17 тисяч 700 осіб, а одноразової виплати допомоги по безробіттю профінансували у розмірі 72,4 мільйона гривень», – розповів Роман Романюк.

Ефективною допомогою у підборі персоналу для роботодавців стали електронні послуги служби зайнятості: відеорезюме, відеовакансія та скайп-співбесіда. Такі новітні форми у своїй роботі використовує лише центр зайнятості. Нині ж база відеовакансій області налічує 159 записів.

Також новинкою у роботі служби зайнятості стали сектори рекрутингу, які з початку липня поточного року з’явилися в окремих центрах області. Таким чином, фахівці служби шукатимуть висококваліфікованих спеціалістів не лише серед безробітних. Підбиратимуть персонал і з числа незайнятого населення та осіб, які не перебувають на обліку в центрі зайнятості.

Читайте також:

У Луцьку поділилися успіхами в розвитку підприємництва

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024