На луцькому Старому ринку – конфлікт з приводу охоронних послуг

03 Вересня 2018, 21:33
Центральний ринок Луцька 920
Центральний ринок Луцька

Підприємців Луцького Центрального ринку можуть позбавити охорони їхніх яток. 

Про це йдетьсяв сюжеті каналу «Сфера-ТВ».

Свої дії завідувач Центрального ринку пояснює тим, що облспоживспілка, яка територію ринку вважає своєю, договір про охорону скасувала й уклала такий з іншою структурою. Хоча згідно з рішенням міськради ринок тепер комунальний і облспоживспілка там не господар.

Поки що відповідно до нової угоди ринок охоронятиме інша структура, але відповідальність за майно підприємців на нових охоронців не лягатиме. І якщо трапляться крадіжки, то апелювати продавцям не буде до кого. 

У кабінеті завідувача ринком Петра Півнюка представник охоронної фірми Віктор Пархомчук відстоює право своїх працівників зайти на роботу. Мотивує тим, що зобов’язаний перед підприємцями, з якими діє угода про охорону їхнього майна. Натомість, Півнюк проти, бо з 1 вересня облспоживспілка, що вважає себе власником ринку, уклала угоду про охорону з іншою фірмою. Хоча на початку року сесія міськради передала ринки в комунальну власність.

Завідувач Петро Півнюк наполягає, що фірма, яка охороняла ринок понад 20 років, тепер цього права позбавлена.

За створення комунального підприємства «Луцькі ринки», яке зареєстроване 15 лютого, міська рада проголосувала 31 січня цього року. Проте облспоживспілка, яку очолює Марта Кандиба і яка має у власності кілька будівель, оголосила їх єдиним майновим комплексом, а отже, і земля ринку, мовляв, теж належить облспоживспілці. Відповідно, і їм призначати охорону. Домовитися не вдається, і фірма, яку усувають від роботи, викликає поліцію. Ознайомившись із документами, у патрульних виникає те ж питання.

Директор запевняє, що підприємцям про зміну охоронної фірми повідомили. Та, як виявилося, знають про це не всі.

Підприємці скаржаться на те, що облспоживспілка змушує їх укладати договори про надання охоронних послуг із іншою фірмою, погрожуючи розірванням договорів оренди торговельних місць. Тим часом працівники нової фірми вже на робочих позиціях і чекають команди.

А двоє представників двох охоронних фірм, колишні колеги-правоохоронці, пишуть заяви в поліцію, що їм заважають працювати. Сам завідувач ринку пішов, пояснивши, що немає більше часу. 

Читайте також: Старий ринок: історія йде по спіралі, або нескінченний базар про базар

 Дайте нам гарантію, що ринок не згорить

Богдана Хмельницького: базарники влаштували мітинг під міською радою
Підприємці зі Старого ринку заблокували роботу міської ради

Депутати розповіли, що вони думають про проблему Центрального ринку у Луцьку​

Біля міськради страйкують базарники
Старий базар: підприємців проганяють з рядів вздовж доріг

 

 

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024