Український бургер за рік подорожчав на 42%

04 Вересня 2018, 15:11
1524

Експерти порахували вартість українського бутерброду №1 – житнього хліба із салом.

Про це на своїй сторінці пише генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Для приготування українського бургера потрібно нарізати хліб і сало шматочками по 40 грам кожен.

На сьогодні цей смачний бутерброд нам обійдеться в середньому по країні 3,4 грн. Так, зокрема, 40 гр чорного хліба коштує 70 коп, а 40 гр сала – 2,7 грн.

У минулому році український бургер обходився в 2,4 грн. Тобто 40 гр житнього хліба коштувало 50 коп, а 40 гр сала – 1,9грн. За рік бутерброд із салом подорожчав на 42%, або на 1 грн. На сьогодні найдорожчий українській бургер у Києві – 5,1 грн, а найдешевший на Тернопільщині – 2,4 грн. Тобто різниця складає більше, ніж у два рази.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024