Український бургер за рік подорожчав на 42%
Експерти порахували вартість українського бутерброду №1 – житнього хліба із салом.
Про це на своїй сторінці пише генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Для приготування українського бургера потрібно нарізати хліб і сало шматочками по 40 грам кожен.
На сьогодні цей смачний бутерброд нам обійдеться в середньому по країні 3,4 грн. Так, зокрема, 40 гр чорного хліба коштує 70 коп, а 40 гр сала – 2,7 грн.
У минулому році український бургер обходився в 2,4 грн. Тобто 40 гр житнього хліба коштувало 50 коп, а 40 гр сала – 1,9грн. За рік бутерброд із салом подорожчав на 42%, або на 1 грн. На сьогодні найдорожчий українській бургер у Києві – 5,1 грн, а найдешевший на Тернопільщині – 2,4 грн. Тобто різниця складає більше, ніж у два рази.