Рятувальники хочуть закрити у Ковелі обидва ринки

04 Вересня 2018, 16:00
Фото з архіву редакції 880
Фото з архіву редакції

Волинські рятувальники вимагають закриття двох ринків у Ковелі у зв`язку із порушенням правил пожежної безпеки.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області звернулося з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Ковельський госпрозрахунковий ринок» про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення експлуатації території, будівель, приміщень та споруд у Ковелі на вулиці Брестській, 2, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Головуючий по справі суддя Волинського окружного адміністративного суду, ковельчанин Руслан Денисюк ухвалив, що судове засідання має розпочатися о 10-й годині 30 хвилин 21 вересня.

В аналогічному позові управління ДСНС просить зупинити експлуатацію ринку на бульварі Лесі Українки, 43. Цю справу розглядає суддя Волинського окружного адміністративного суду Сергій Костюкевич. Судове засідання ще не призначене.

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських організацій, засновниками відповідача є споживчі товариства «Завокзальний ринок» (м. Луцьк, розмір внеску до статутного фонду: 229 тисяч 275 гривень), «Центральний ринок м. Луцьк» (229 тисяч 275 гривень) та «Ковельський центральний ринок» (238 тисяч 446 гривень), а також Волинська обласна спілка споживчих товариств (220 тисяч 104 гривень). Керівником тут з 17 жовтня 2016 року є Петро Сорока.

Нагадаємо, 12 квітня 2018 року на засіданні виконкому Ковельської міської ради виконуючий обов’язки начальника міськрайвідділу ДСНС Володимир Войтанік повідомив, що на двох ринках у Ковелі виносу підлягає майже півтори тисячі контейнерів.

«Всі ми знаємо, що є розроблені схеми на влаштування контейнерів на обох ринках, як того вимагають правила протипожежної безпеки. Згідно схеми, по центральному ринку є 964 контейнери, виносу підлягає 615. Привокзальний ринок: є 994 контейнери, виносу підлягає 644. Тобто, поки ми ці контейнери не винесемо, то про яке ми можемо говорити дотримання правил пожежної безпеки?», – заявив Володимир Войтанік.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024