Ремонт приміщень, нова техніка та поповнення книжкового фонду – як господарюють у клубах і бібліотеках Шацького району

07 Вересня 2018, 12:25
885

На засіданні колегії Шацької райдержадміністрації говорили про виконання показників соціально-економічного розвитку закладами культури Шацького району за І півріччя цього року.

Базова мережа закладів культури району – це 25 клубних установ, з них 19 діючих, 17 бібліотек-філій та дитяча музична школа. Діяльність галузі забезпечує 71 працівник. З них – 61 спеціаліст. За  І півріччя 2018 року закладами культури району надано платних послуг на  43,4 тис. грн. (клубними закладами – 17,0 тис. грн., бібліотечними – 0,3 тис. грн., музичною школою – 26,1 тис. грн.). Від оренди приміщень надійшло 8,1 тис. грн. 

Відділ культури забезпечив паливом (дровами) у 2018 році бібліотеки-філії центральної бібліотечної системи – 29,4 м³, районний будинок культури – 4,2 м³, дитяча музична школа – 8,4 м³ дров.

Протягом кварталу здійснювалось планомірне поповнення книжкових фондів бібліотек району. Всього надійшло 567 примірників книг на суму 47,5 тис. грн. , в тому числі за кошти місцевого бюджету придбано 173 примірники на суму 12,5 тис. грн.

Здійснено передплату періодичних видань на ІI півріччя 2018 року в кількості 139 примірників на суму 15,9 тис. грн.

До нового навчального року в дитячій музичній школі проведено поточний ремонт класів та перемуровано грубку на суму 8,4 тис. грн.

Відновлено опалення в Пульмівському будинку культури.

Зміцнили матеріально-технічну базу закладів культури на суму 44,0 тис. грн.:

  - придбали персональний комп’ютер та модем для бухгалтерії відділу на суму 13,5 тис. грн.;

  - персональний комп’ютер, інформаційний вказівник для центральної районної бібліотеки на суму 13,4 тис. грн.

  - меблі для центральної бібліотечної системи на суму 6,2 тис. грн.;

  - меблі для музичної школи на суму 10,9 тис. грн.

Протягом IІ кварталу провели різноманітні культурно-мистецькі заходи:

З метою виявлення та розкриття талановитих виконавців у жанрі вокального музичного мистецтва, збагачення духовного світу молоді, естетичного розвитку і виховання дітей та творчої молоді  24 червня 2018 року до Дня молоді в парку смт Шацьк відбувся районний молодіжний фестивалю-конкурс української естрадної пісні «Молодь, співай!».

Працівники відділу, бібліотечних та клубних закладів, музичної школи брали участь в обласних семінарах-тренінгах та семінарах-практикумах. Бібліотечні працівники проходили курс дистанційного навчання.

Взяли участь у регіональних та обласних заходах. У червні Чернякова Світлана взяла участь в XVІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв «ДЖЕРЕЛО НАДІЙ» в м. Києві, де в номінації «естрадний вокал» зайняла ІІІ призове місце. А у Всеукраїнському вокально-хореографічному конкурсі «Ми – щасливі діти України»  здобула дипломом лауреата І ступеню в номінації соло, естрадний вокал.

Постійно здійснюється контроль за об’єктами культурної спадщини. Протягом півріччя проведено обстеження семи пам’яток культурної спадщини.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024