Фундук, равлики, ягоди та овочі - про що говорили на «Дні поля» на Іваничівщині

12 Вересня 2018, 11:07
У минулу суботу на Іваничівщині відбувся «День поля». 1077
У минулу суботу на Іваничівщині відбувся «День поля».

З ініціативи новоствореного сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Фундук Волині», у минулу суботу відбувся «День поля».

Про захід інформує відділ агропромислового розвитку Іваничівської райдержадміністрації.

День поля розпочався з вітального слова голови фермерського господарства «Агроорганік» Олександра Карасюка, який в цьому році заклав фундуковий сад на площі 10 га на землях Грибовицької сільської ради Іваничівського району і є членом кооперативу.

В даному заході прийняли участь директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, координатор проекту Наталія Козак, начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Олена Кислюк, голова асоціації фермерів району Валерій Демковський, голови фермерських господарств «Велес – М» Андрій Міндзя , «Дари Волині» Юрій Єлева,  Тарас Дмитрук та члени кооперативу.

 

Фундук лише починає привертати до себе пильну увагу садівників в Україні. І він на неї повністю заслуговує! Адже ця невибаглива рослина може стати вкладенням, яке щорічно приноситиме відчутний прибуток, завдяки великому вмісту вітамінів та мінералів, окрім цього ще й є окрасою саду. Ще вигідний фундук своїм щедрим урожаєм, довговічністю та невибагливістю до грунтів та рельєфу площі, довгим терміном і простотою зберігання, - повідомив Олександр Карасюк.

Опісля всі присутні мали змогу оглянути площі насаджень фундука фермерського господарства «Агроорганік». Члени кооперативу ділилися тонкощами вирощування, знаннями щодо боротьби з гризунами, поливу, обрізки дерев, підживлення, що варто знати і які можуть бути наслідки не професійного підходу до вирощування тощо.

Згідно з програмою Дня поля було здійснено переїзд до села Маньків Локачинського району, де всі присутні мали змогу огляду ділянок посадкового матеріалу ягідних культур (полуниці, лохини, малини), ревеню, товарних площ перцю, пекінської капусти фермерського господарства «Трасковський».

У селі Смолигів Луцького району представив свій фундуковий сад та промислове насадження ревеню голова фермерського господарства «Мельників сад» Андрій Мельник.

Цікавим було знайомство з діяльністю ТзОВ «Органік Ескарго» у смт. Торчин, яке займається вирощуванням равликів.

Завершальним етапом Дня поля було відвідування господарства Сергія Шевчука, який вирощує саджанці плодових дерев, в тому числі фундука.

Підбив підсумки щодо результативності проведення даного заходу голова сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Фундук Волині» Сергій Карасюк, також було обговорено перспективи та стратегія розвитку коперативу. «Якщо ми об’єднаємось – ніхто не впаде!» - сказав він на завершення.

Нагадаємо, членами даного кооперативу є 5 фермерських господарств, 4 особистих селянських господарства, посадкові площі яких складають понад 10 гектарів на територіях Іваничівського, Любомльського та Луцького районів.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024