Гнідавський цукровий завод розпочав приймати цукрові буряки

13 Вересня 2018, 11:52
3734

10 вересня ПАТ «Гнідавський цукровий завод» розпочав прийом цукрових буряків.

Голова правління Ростислав Новосад наголосив, що розпочинається 60 Ювілейний сезон. 2018 рік став рекордним за вкладеними інвестиціями, 170 млн.грн вкладено коштів інвесторів та власних в переобладнання заводу. Придбано преси глибокого віджиму та фільтр-прес. Завдяки новітньому обладнанню, яке впродовж 3 останніх років застосовується на підприємстві стало можливо скоротити використання енергії.

«Я живу заводом, сам в минулому працював в цій галузі. Завдяки новітнім технологіям та сучасній техніці ми бачимо буряки, про які тільки мріяли 30 років назад. Сьогодні два потужних сільськогосподарських підприємства СГПП «Рать» - керівник Віктор Шумський та СГТзОВ «Городище» – керівник Анатолій Никонюк першими розпочали копання цукрових буряків  і поставили їх на завод. В цих господарстві є новітня техніка для вирощування цукрових буряків і відповідно очікується гарний врожай», зазначив Юрій Горбенко привітав з початком нового сезону та розповів присутнім.

Також керівник аграрного відомства зауважив, що ПАТ «Гнідавський цукровий завод» буде представлений на Інстиційному бізнес форумі «Волинь - Інвест 2018», який відбудеться 21 вересня поточного року в Луцьку.

Анатолій Никонюк розповів, що в господарстві цьогоріч планують зібрати 30-35 тис. тонн цукрових буряків із 560 гектарів. Гнідавський цукровий завод – є надійним партнером, з яким господарство співпрацює не один рік.

Голова наглядової ради заводу Ярослав Галькевич проінформував  про те, що завдяки інвестиціям, які вкладаються протягом трьох останніх років знизиться вихід води на поля фільтрації вдвічі, скоротиться використання енергії. Ярослав Миколайович зауважив, що все виробництво заводу працює за сучасними європейськими нормами.

Все обладнання яке використовується – новітнє. 55 відсотків працівників на заводі із виробництва біоетанолу мають вищу освіту, 30 відсотків – середню спеціальну освіту. Подібний завод єдиний на Волині. На майбутнє планується придбати жомосушку та ряд приладів завдяки яким скоротися використання енергії на 20 відсотків.

Водіям перших машин з цукровими буряками вручили символічні презенти.




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024