За нові робочі місця ковельським підприємцям пропонують отримати компенсацію

16 Вересня 2018, 11:06
Закон вигідний і для роботодавців, і для робітників 778
Закон вигідний і для роботодавців, і для робітників

Роботодавці можуть отримувати щомісячну компенсацію фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні з-поміж зареєстрованих безробітних на нові робочі місця строком не менше, ніж на два роки за направленням служби зайнятості.

Цей напрямок заохочення до створення нових робочих місць передбачений Законом України «Про зайнятість населення», – повідомляють на сторінці Ковельського міськрайонного центру зайнятості у Facebook.

Постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2013 р. № 347 затверджено Порядок, згідно з яким Ковельський міськрайонний центр зайнятості веде активну політику у напрямку співпраці з роботодавцями міста та району стосовно надання компенсацій єдиного внеску на створення нових робочих місць. Це вже дало можливість у 2018 році 46 безробітним отримати роботу, а 34 роботодавцям зекономити витрати на сплату єдиного внеску у сумі 363 тисячі гривень.

Загалом ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи, оскільки стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно оформлювати працівників у штат, виплачуючи їм легальну заробітну плату, забезпечувати соціальні гарантії.

У службі зайнятості звертають увагу, що при прийнятті на роботу терміном не менше, ніж на 2 роки, на новостворені робочі місця безробітних з-поміж соціально-уразливих громадян або на нові робочі місця створені в пріоритетних галузях згідно з Порядком, підприємцям щомісяця будуть компенсовувати фактичні витрати у розмірі єдиного внеску за кожну прийняту особу впродовж одного року. 

Для цього необхідно надати центру зайнятості інформацію про наявність вакансій (потребу в кадрах) ф. № 3-ПН, здійснити підбір осіб, які будуть направлені центром зайнятості, і подати заявку для відшкодування єдиного внеску.

У разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін (зверніть увагу, йдеться саме про згоду сторін, а не за власним бажанням працівника) до закінчення дворічного строку сума виплачених коштів повертається в повному обсязі до бюджету фонду або на його робоче місце за направленням центру зайнятості працевлаштовується інший зареєстрований безробітний.

Читайте також: Середня зарплата ковельчан становить майже сім тисяч гривень

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024