На Камінь-Каширщині бунт – батьки блокують школу

21 Вересня 2018, 10:02
Школа у селі Стобихівка 985
Школа у селі Стобихівка

У селі Стобихівка Камінь-Каширського району місцеві батьки перекрили вхід до навчального закладу і не пускають сюди нікого.

Говорять в ефірі 12 каналу.

Кажуть, заклад перебуває в аварійному стані, тож блокуватимуть його доти, доки влада не почне будувати нову школу, на яку батьки зібрали свої кошти.

«Батьків обманюють ще з 2012 року. Обіцяють кожен рік школу почати будувати і не починають. Місця немає. Батьки грошей зібрали більше, ніж півмільйона. Гроша забрали – батьків обманули. Ну то скільки ж люди будуть терпіти? Люди гроші збирали, позичали, клали на рахунок, бо сказали, що треба співфінансування...», – говорить батько п'ятьох школярів Сергій Сухацький в ефірі каналу.

Через протест батьків діти Стобихівки так і не пішли до школи. Керівництво району завітало до села, аби розібратися у ситуації. Та їм ледве не дісталося від збунтованих жителів. 

Батьки села влаштовують протест уже не вперше. Минулого року вже була подібна ситуація: жителі переконували, що якщо чиновники не підготують документи на будівництво нової школи, діти знову не підуть на уроки. Та все вдалося владнати.

«Але не те що не ходять діти, а ще й не пускають вчителів на роботу. Вчителі змушені ютитися. Спочатку на лавочці біля школи, а зараз ідуть в сільську раду. І там працюють, якісь методичні розробки пишуть. Але викладати, вчити дітей у них можливості немає», – прокоментував ситуацію голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук телефонним зв'язком в ефірі 12 каналу.

Протест батьків триває ще з 2012 року. Саме тоді їм пообіцяли звести нову школу, виготовивши проектно-кошторисну документацію. Однак будівництво не розпочалося і досі.

«Чесно скажу, я б на місці батьків і сам би туди не пустив дитину. Я був у тій школі, я її досконало знаю. Звичайно, підуть вони, нікуди не дінуться, але це не вихід, це не державний підхід», – зазначив голова Волинської ОДА Олександр Савченко.

Читайте також: «Я сюди приїхав, щоб школу ми почали будувати» - Олександр Савченко під час візиту у Стобихівку

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024