Маневицький лісгосп єдиний в Україні, який виробляє хвойний екстрак за унікальною технологією

21 Вересня 2018, 11:37
Маневицький лісгосп виготовляє хвойний екстракт за унікальною технологією 1161
Маневицький лісгосп виготовляє хвойний екстракт за унікальною технологією

Кожен місяць цех переробки хвойного екстракту у Маневицькому районі виробляє близько двох тонн екстракту та десяти кілограм ефірної олії.

Для того, щоб отримати 1 кілограм ефірної олії, має бути перероблено до 500 кілограм хвої.

У Маневицькому лісгоспі в 2015 році відновили роботу над виготовленням хвойного екстракту, що дає можливість переробляти порубкові рештки та більш раціонально використовувати деревину.

Хвойний екстракт користується попитом у санаторіях, оздоровчих комплексах, аптеках, військових госпіталях та магазинах «Лісовичок». Купують екстракт санаторії Волині, Рівненщини, Черкащини, Івано-Франківську та інших областях України. Зокрема купують аптеки «Волиньфарм», «Волиньфармпостач», Жардін косметик, санаторій «Червона калина», оздоровчий комплекс «Поділля», «Зелена крамниця»,  ТзОВ «Укрфіто».

Хвойний екстракт
Хвойний екстракт

«Зараз Маневицький лісгосп чи не єдиний в Україні хто виробляє натуральну 10% витяжку з ялини та сосни за унікальною технологією. Сировини ніколи не бракуватиме, адже після рубок залишається багато хвої. Раніше її просто спалювали, тепер вона іде на переробку», – розповідає начальник дільниці переробки хвойного екстракту Марія Яковлєва.

Екстракт – натуральний, екологічно чистий продукт, який отримують в процесі уварювання зеленої хвойної маси. Він містить велику кількість ефірних олій, мікроелементів. Хвойний екстракт широко використовують для лікувально-профілактичних ванн. Цю продукцію чекають завжди багато споживачів. 

Читайте також: Як на Маневиччині пройшов захід до Дня лісівника.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024