Посадовцям розповіли про вимоги до нарахування зарплатні

22 Вересня 2018, 10:02
Посадовцям розповіли про вимоги до нарахування зарплатні 897
Посадовцям розповіли про вимоги до нарахування зарплатні

Стан наповнення бюджетів громад значною мірою залежить від ситуації на ринку праці.

Легальна робота гарантує не лише належний захист працівнику, а й стабільні надходження до бюджету громад.

Про це в ході семінару для держслужбовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування наголосила завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Посадовець детально поінформувала про законодавчі вимоги до нарахування та виплати заробітної плати, утримання та сплату податків з доходів громадян.

Закон визначає, що відповідальною особою за нарахування, утримання та сплату (перерахування) до бюджету податку з доходів у вигляді заробітної плати, є  РОБОТОДАВЕЦЬ, який виплачує такі доходи на користь платника податку. І саме він несе відповідальність у вигляді штрафних (фінансових) санкцій у разі порушення вимог податкового та трудового законодавства.

«Детінізації ринку праці -  сплачені податки та гарантовані соціальні виплати у разі настання страхового випадку кожному працівнику, гідне пенсійне забезпечення в майбутньому теж залежить  від трудового стажу. Ми сподіваємося, що конструктивна позиція волинських працедавців і надалі буде надійною основою для фінансової стабільності країни та територіальних громад», - наголосила завідувач сектору комунікацій ГУ ДФС у Волинській області Олена Нікотіна.

Нагадаємо, що з початку року до бюджетів  роботодавцями забезпечено надходження податку на доходи фізичних осіб в сумі понад 2,2 мільярда гривень та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  -  майже 2,4 мільярда гривень.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024