«Богдан Моторс» і «Укрексімбанк» домовилися про реструктуризацію боргу

22 Вересня 2018, 16:05
«Богдан Моторс» і «Укрексімбанк» домовилися про реструктуризацію боргову 1475
«Богдан Моторс» і «Укрексімбанк» домовилися про реструктуризацію боргову

Задля збереження виробничих потужностей, тисяч робочих місць та виконання всіх існуючих контрактів «Богдан Моторс» і «Укрексімбанк» спільно домовилися про реструктуризацію боргових зобов’язань.

У «Богдан Моторс» наголосили, що це у жодному разі не є списанням кредиту, і корпорація визнає свої подальші боргові зобов’язання перед банком. Про це повідомили у прес-службі.

В умовах відсутності державної підтримки автовиробників, керівництво компанії було змушене піти на довгий та складний переговорний процес із банком. 

Банк, розуміючи проблеми автобудівної галузі та економіки країни в цілому погодився відстрочити виплату заборгованостей. Таке рішення було ухвалено лише після того, як «Богдан» надав чіткий план повернення боргу, дані про завантаженість підприємств та виконання діючих контрактів.

Нагадаємо, що попри кризу в автовиробництві, «Богдан Моторс» забезпечує роботою тисячу працівників та регулярно сплачує податки до бюджетів. Фінансові надходження заводів сприяють економічному розвитку регіонів та дозволяють місцевій владі виплачувати пенсії, інвестувати у розвиток міст. Підприємства «Богдан Моторс» регулярно наповнюють бюджети у Черкаській та Волинській областях. За останні півтора року тільки Луцький автомобільний завод сплатив майже 90 мільйонів гривень податків.

Реструктуризація кредиту є звичною практичною на фінансовому ринку України. Відстрочка виплат допоможе автовиробнику виконати зобов’язання перед замовниками.

У складних економічних умовах для українського автобудування, реструктуризація боргу дозволить корпорації продовжити роботу і зберегти робочі місця.

Нагадаємо, раніше Укрексімбанк провів реструктуризацію кредиту групі компаній WOG.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024