Нідерландський бізнесмен розповів аграріям Волині, як краще виходити на ринки ЄС

24 Вересня 2018, 13:11
1469

Європейські партнери шукають не низьких цін, а стабільних відносин.

Саме на цьому наголосив координатор проекту «FoodTechLink Україна» із Нідерландів Бенно Грімберг під час роботи панелі, присвяченій проблемам розвитку сільського та лісового господарства, у рамках міжнародного інвестиційного бізнес-форум «Волинь-Інвест 2018», що відбувся 21 вересня 2018 року в Луцьку. Про це інформують на сайті Волинської ОДА.

Читайте також: Бізнес-еліта Волині зібралася на інвестиційний форум у Луцьку

Пан Грімберг розповів, що Нідерланди займають другу сходинку в рейтингу світових експортерів сільськогосподарської продукції, а також восьму – у десятці найбільших імпортерів. На його переконання, було б логічно бачити у цих переліках і Україну.

«Найбільша частина фруктів та овочів, які приходять до Європи, спершу потрапляють до Нідерландів, а потім до інших точок Європейського Союзу», – продовжив бізнесмен.

Очевидно, що значну роль у цьому процесі відіграло вигідне географічне розташування країни, а також вдале розташування великих морських портів та повітряного хабу аеропорту Схіпхол. Однак, це далеко не все. Нідерландам вдалося успішно поєднати вирощування сільськогосподарської продукції та торгівлю. І в цьому Україна може перейняти успішний досвід.

Під час панелі щодо сільського та лісового господарства координатор проекту «FoodTechLink Україна» також коротко окреслив результати нещодавно проведеного багатогалузевого дослідження ринку Західної України, за результатами якого Волинь – один із лідерів серед регіонів зазначеної частини держави. По тому ж, сконцентрувався на можливостях агропромислового сектору області для подальшого розвитку.

Зокрема, він зазначив, що регіон має увесь потенціал для того, аби розвивати виробництво органічної сільськогосподарської продукції та ягідництво. І в цьому він співзвучний із гендиректором та співзасновником СП «POLKO GROUP» Славоміром Полковським. До слова, останній  ще з 1991 року створив інвестиційне підприємство, котре базується у Маневицькому районі та спеціалізується на органічному вирощенні та переробці ягід малини, а з позаминулого року – ревеню та агрусу, котрі збирають у Рожищенському районі.

Разом із тим, Бенно Грімберг висловив свою думку про те, над чим іще волинським виробникам сільськогосподарських товарів потрібно працювати. Мова йде про промоцію та маркетинг продукції. Бізнесмен переконаний, до її експорту в ЄС слід готуватися належним чином, а відтак – відвідувати міжнародні виставки з якісними презентаціями. В минулому ж, наголосив нідерландець, не побачив на таких виставках представників агропромислового сектору з Волині.

Читайте також: «Не треба космічних технологій, щоб створити сприятливі умови для бізнесу», – очільник відділу представництва Європейського Союзу

Ще одна можливість, якою можуть скористатися волинські виробники сільськогосподарської продукції, – це задовольнити потребу окремих держав-членів ЄС у таких овочах, як картопля їстівна, картопля насіннєва, цибуля, горох та загалом бобові. ПозаВолинь-Інвест 2018як із причини цьогорічних несприятливих погодних умов врожай зазначених культур знизився на 20%, 25%, 30%, 5-35% (залежно від країни) та 10-25%, відповідно.

Читайте усі новини про Міжнародний форум Волинь-Інвест 2018

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024