Розповіли, як реалізують ідею безготівкового проїзду в Луцьку

24 Вересня 2018, 15:05
Безготівковий проїзд 838
Безготівковий проїзд

У Луцьку планують перейти на безготівкову систему оплати проїзду в громадському транспорті, створивши новий відділ у Луцькому підприємстві електротранспорту, а допомагатимуть контролерам працівники муніципальної варти.

24 вересня під час засідання комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження розглянули та підтримали проект рішення про Програму автоматизованої системи оплати проїзду та обліку пасажирів у громадському транспорті міста Луцька, - повідомили в прес-службі ради.

Як розповів начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Володимир Степанов, ця програма передбачає здійснення безготівкової оплати проїзду в маршрутних автобусах та тролейбусах комунальної та приватної власності за допомогою валідаторів, які працюватимуть в режимі «онлайн».

Такі нововведення успішно працюють в інших містах України. Передусім - це зручність для пасажирів, адже розрахунок проводитиметься платіжною карткою, «Карткою лучанина» або за допомогою смартфона. Така система оплати буде зручною й для водіїв. Окрім цього, вона дозволить детально вивчити пасажиропотік на різних маршрутах та допоможе оптимізувати перевезення, облікувати пільгових пасажирів тощо.

За словами Віктора Степанова, у структурі КП «Луцьке підприємство електротранспорту» планують створити відділ з контролю оплати проїзду. До роботи контролерів будуть залучати й працівників муніципальної варти.

Читайте також: У Луцьку задумуються про безготівковий проїзд

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024