На території Шацького національного парку створять спортивно-оздоровчу інфраструктуру міжнародного рівня

25 Вересня 2018, 15:30
1035 Джерело: фото ілюстративне

На території Шацького району реалізують інвестиційний проект, яким передбачена побудова технологічного центру розвитку спорту та створення спортивно-оздоровчої інфраструктури міжнародного рівня.

В ході роботи Міжнародного інвестиційного бізнес-форуму «Волинь Invest 2018», що відбувся 21 вересня в м.Луцьк, були підписані два меморандуми про співпрацю, - інформують у прес-службі Волинської ОДА.

Зокрема, перший – Меморандум про співробітництво між Волинською обласною державною адміністрацією та Китайською Торговою Асоціацією закріпили підписами голова облдержадміністрації Олександр Савченко та виконавчий директор Китайської Торгової Асоціації Руслан Осипенко.

Натомість другий – Меморандум про співробітництво між Волинською обласною державною адміністрацією та Товариство з обмеженою відповідальністю «Вальцер Спорт Менеджмент» підписав Олександр Савченко з генеральним директором Товариства з обмеженою відповідальністю «Вальцер Спорт Менеджмент» Інгою Ващук.

Тут задекларували співпрацю при реалізації інвестиційного проекту, яким передбачено побудова технологічного центру розвитку спорту та створення спортивно-оздоровчої інфраструктури міжнародного рівня на території Шацького національного природного парку загальною площею від 18 до 25 га.

На території технологічного центру розвитку спорту планується побудова 16-20 футбольних полів, готельного комплексу на 1000 місць, реабілітаційного та фітнес центрів, тенісні корти, басейн, парковки.


 

Унікальність проекту забезпечується через:

•організацію зборів футбольних команд та інших видів спорту Азії та Європи;
•проведення змагань та турнірів з футболу для дитячих та дорослих команд;
•реабілітація спортсменів після травм;
•проведення навчальних семінарів для спортивних спеціалістів;
•забезпечення прийому туристів протягом всього року у районі реалізації проекту;
•популяризація українських спортсменів у світі;
•залучення широкого кола відвідувачів за рахунок спортсменів, вболівальників, батьків дітей, агентів та інших спортивних спеціалістів

Слід зазначити, що підписання меморандумів є результатом багаторазових зустрічей усіх сторін, в тому числі виїзних.

- Повірте, ми йшли до цього давно. Були перемовини, були виїзди на місця. Це потужні проекти спортивного та туристичного спрямування. Цінність його у тому, що це вже другий крок до туристичної привабливості Шацького заповідника. І це найосновніше. Ми повинні його зберегти, - відзначив Олександр Савченко.


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024