Професійне стажування допомагає іваничівцям знайти роботу

26 Вересня 2018, 12:32
Професійне навчання шляхом стажування допомагає іваничівцям знайти своє робоче місце 918
Професійне навчання шляхом стажування допомагає іваничівцям знайти своє робоче місце

За направленням Іваничівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості впродовж січня – вересня 2018 року проходили професійне навчання 122 шукача роботи, з них шляхом стажування - 24 особи.

Стажування - це різновид підвищення кваліфікації робітників і фахівців з метою відновлення професійних навичок, набуття практичних умінь щодо виконання обов'язків на посаді, на яку претендує особа, - інформує Алла Мадяр,провідний фахівець з профорієнтації відділу надання соціальних послуг Іваничівської районної філії ВОЦЗ.

Програми стажування погоджуються та розробляються спільно з роботодавцями, які після підвищення кваліфікації приймають претендента на роботу. Фахівці філії систематично проводять контроль за дотриманням умов проходження стажування на робочому місці,надають консультації та інформують про нові послуги служби зайнятості.



Іваничівська районна філія тісно співпрацює з роботодавцями у даному напрямку. Такий різновид навчання,як стажування має ряд переваг,адже особи,які тривалий час не працювали, мають можливість відновити та удосконалити свої знання,набути досвіду практичної роботи,адаптуватися до трудового технологічного ритму,а також зарекомендувати себе і отримати робоче місце. Також в цей період відбувається психологічна підтримка безробітного, людина починає відчувати себе потрібною суспільству, що також є вагомим чинником для зростання самооцінки та можливості якнайкращої професійної самореалізації особистості та швидкого повернення до трудових відносин.

На даний момент успішно проходять стажування за направленням Іваничівської РФ ВОЦЗ : Причепа Алла у ПП Матушевської Тетяни; Редька Світлана у ПП Пікути Мирослави; Павлюк Сергій,Марчук Василь та Дмитрук Степан у ТОВ «Аванті-Девелопмент».

Читайте також: Іваничівців закликають подбати про своє пенсійне майбутнє

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024