«Землі не існувало. Проект був просто красивим малюнком», – голова Волинської ОДА про школу у Стобихівці

27 Вересня 2018, 09:00
Олександр Савченко під час зустрічі із селянами 1309
Олександр Савченко під час зустрічі із селянами

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко повідомив про проблеми школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району та розповів про плани їх вирішення. Доповідь пролунала під час його виступу на сесії обласної ради 26 вересня.

«Ситуація зі Стобихівкою, на жаль, переросла у політичну...Там був проект 2012 року народження за майже 120 мільйонів гривень – це 15 мільйонів доларів. І коли ми кинулися до того проекту, він не літав однозначно і його прийшлося переробляти. На сьогодні він уже виконаний. Якщо зрозуміти, що проект не був прив'язаний до землі. Землі не існувало, вона не була винесена, вона не була виділена, і звичайно проект просто був красивим малюнком. Люди зібрали 500 тисяч, десь їх хтось забрав. Напевно, вклали в цей проект...», – говорить Олександр Савченко.

Читайте також: У Стобихівці бунт – батьки блокують школу

Голова Волинської ОДА додає, що бюджет нового проекту суттєво відрізняється. Адже, якщо порівняти з 2012 роком і враховувати економічне становище України сьогодні, різниця сягає 12 мільйонів доларів, саме цих коштів і не вистачає. Та керівництво запевняє, що після тендеру почнуть закладати фундамент. Теоретично планують за два–три роки будівництво школи завершити.

«І тільки в травні цього року рішенням селищної ради села Стобихівка була виділена земля, яка була повністю оформлена, зареєстрована в реєстрі. І за два з половиною місяці був зроблений новий проект. По цінам цього року 78 мільйонів – це менше трьох мільйонів доларів[...]Зараз він на експертизі, тільки після цього ми зможемо оголошувати тендер, закладати фундамент і продовжувати роботу».

Але те, що батьки продовжують бунт, голову Волинської ОДА непокоїть. Адже, за його словами, це приносить шкоду селянам, зокрема діти не отримують вже оплачені сніданки,а вчителі –заробітну плату.

Читайте також: Будівництво школи у Стобихівці розпочнеться до першого жовтня

Олександр Савченко також звертався неодноразово до Прем'єр-міністра України щодо цієї ситуації і пояснювавав, що в Поліських районах Волинської області існують ознаки гуманітарної катастрофи. Керуючись тим, що дитячих садочків немає, школи всі занедбані та аварійні. Але, як відомо, на це потрібні великі кошти, які не завжди реально знайти. 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024