Електродвигуни для тролейбусів «Богдан» виготовлятиме харківське підприємство

01 Жовтня 2018, 14:48
Електродвигуни для тролейбусів «Богдан» виготовлятиме харківським підприємство 1790
Електродвигуни для тролейбусів «Богдан» виготовлятиме харківським підприємство

Автомобільна корпорація «Богдан Моторс» підписала контракт строком на 5 років з харківським державним підприємством «Електротяжмаш».

Згідно з угодою, харківські машинобудівники виготовлятимуть електродвигуни для тролейбусів «Богдан», а також забезпечать реалізацію програм їх гарантійного та післягарантійного обслуговування. Контракт було підписано в рамках Х Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», повідомили в прес-службі «Богдану».

«Богдан» співпрацює з харківським підприємством з початку 2018 року. Протягом цього часу «Електротяжмаш» штучно виготовляв електродвигуни для тролейбусів корпорації. Лише за неповний рік «Богдан Моторс» придбав 60 тягових двигунів для тролейбусів на загальну суму 15 млн грн.


 

Відтепер ця співпраця стане системною, а виробництво – серійним. «Богдан Моторс» планує нарощувати виробничі потужності та купувати щорічно мінімум 100-120 таких двигунів, що в гривневому еквіваленті може виражатись на рівні 30 мільйонів гривень.

«Ми доклали титанічних зусиль, щоб знайти вітчизняне підприємство, яке зможе виробляти двигуни для наших тролейбусів. Це непростий шлях, адже треба адаптувати і самі двигуни, і змінити конструкцію кузова. Ми раді, що знайшли такого партнера. «Електротяжмаш» провів кропітку роботу з адаптації свого виробництва до виготовлення двигунів, що відповідатимуть нашим стандартам. Варто розуміти, що це процес, який триває не місяць і не два. Адже це повна зміна виробничих процесів, конструювання, планування, випробування та багато інших важливих етапів. Але тепер ми можемо з упевненістю заявити, що харківські двигуни народжуються саме для тролейбусів «Богдан», - зазначив директор ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний.

Він додав, що позиція «Богдану» в питанні імпортозаміщення проста: український транспорт має бути справді українським. Ось чому корпорація максимально розширює локалізацію виробництва громадського транспорту в Україні.


Нагадаємо, що корпорація «Богдан» приділяє серйозну увагу впровадженню програми імпортозаміщення. Наразі локалізація виробництва тролейбусів «Богдан» в Україні перевищила 90%.


 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024