У школі Камінь-Каширського району порушені санітарні норми

01 Жовтня 2018, 17:40
У школі Камінь-Каширського району порушені санітарні норми 1003
У школі Камінь-Каширського району порушені санітарні норми

На апаратній нараді в голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука розповіли про стан харчування дітей шкільного віку в закладах освіти району.

Зазначимо, загальна сума договору за надання послуг із харчування учнів у навчальних закладах району, підписаного на користь ТОВ «АТОМСЕРВІС», становить понад 38 мільйонів гривень. Пишуть на сайті Камінь-Каширської РДА.

«Відповідно до акту санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкта, наданого Камінь-Каширським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, приміщення, в якому повинні надаватись послуги з харчування дітей ЗОШ І-ІІІ ступенів села Хотешів, знаходиться в стані, що не відповідає державним санітарним правилам і нормам влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу. Відтак, на адресу управління соціального захисту населення райдержадміністрації надійшло звернення від батьківського комітету даного навчального закладу з проханням щодо нарахування та виплати компенсації за неотримане харчування. Отож, як тільки подадуть відповідну документацію, ми проведемо виплату. Натомість, у Стобихівці такої виплати не буде, адже харчування учнів не здійснюється через те, що навчальний процес не розпочато», – повідомив заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Віталій Леонець.

Зокрема, начальник Камінь-Каширського відділення харчування ТОВ «АТОМСЕРВІС» Любов Іванова зазначила, що харчування проводиться у 46 навчальних закладах. Загальна кількість учнів, які харчуються – 9659, у тому числі 200 студентів ВПУ.

«Вартість одного дітодня по вікових категоріях становить: 6-10 років – 25,24 гривень, 10-14 років – 28,87 гривень, 14-18 років – 32,28 гривень. Послуги одноразового щоденного гарячого харчування надаються в межах виконання 32 % добової фізіологічної норми харчування, котра встановлена постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 1992 року № 258», – підкреслила Любов Іванівна.

 Начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась підсумував, що дирекцією шкіл та відділом освіти створюються всі необхідні умови щодо надання організатору харчування необхідної матеріально-технічної бази, безперебійного забезпечення холодною і гарячою водою, електроенергією, проводиться контроль за санітарно-гігієнічним станом їдалень.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024