На Луцьких ринках підняли орендну плату

03 Жовтня 2018, 14:31
фото ілюстраційне 832
фото ілюстраційне

Виконавчий комітет Луцької міської ради затвердив вартість послуги з надання в оренду торгової площі на ринках міста Луцька для комунального підприємства «Луцькі ринки» в розмірі 97,30 грн за 1 квадратний метр торгової площі в місяць.

Заступник директора КП «Луцькі ринки» Михайло Ломага зазначив, що для Волинської облспоживспілки орендна ставка є на рівні 110 грн за квадратний метр, —пише Конкурент.

Нагадаємо, що комунальному підприємству «Луцькі ринки» передано у постійне користування деякі земельні ділянки на вул. Карпенка-Карого, 1 ринок «Завокзальний» (кадастровий номер 0710100000:22:065:0050) та на вул. Глушець, 1 ринок «Центральний» (кадастровий номер 0710100000:11:050:0005). Підприємство займається наданням послуг з надання в оренду торгової площі.

У пояснювальній записці до проекту рішення йдеться, що КП «Луцькі ринки» здійснило плановий розрахунок вартості послуг. Витрати з оплати праці розраховано із затверджених на підприємстві штатного розпису та положення про встановлення доплат та надбавок. Штат працівників підприємства включає 19 одиниць. Виробничі та адміністративні витрати передбачають витрати на заробітну плату контролерів і адміністративного управління із врахуванням внесків на соціальні заходи, прибирання території, вивіз сміття, ремонт дощової відливної мережі, роботи з перепідключення до електричних мереж міста, контейнери для сміття, охорону території тощо.

Податок на землю враховано відповідно до оцінки вартості земельних ділянок здійсненої Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, сума якого за рік становитиме 968 998,20 грн.

Для санітарних потреб при облаштуванні території буде придбано та встановлено 10 контейнерів для сміття.

Для забезпечення підприємців електроенергією КП «Луцькі ринки» зобов'язане здійснити перепідключення до електромереж міста. Необхідна планова потужність — 200 кВт. З міського бюджету виділено на ці цілі 228 тис. грн, решта необхідних коштів в сумі 180 тис. грн враховано у витратах.

Згідно з протипожежними нормами, необхідно закупити та встановити п'ять протипожежних постів. Окрім цього, передбачено кошти для ремонту дощової системи, придбання освітлювальних ламп для території ринку.

Територією ринку з порушенням норм експлуатації проходить газогін, який, відповідно до припису ПАТ «Волингаз», необхідно винести за межі ринку. КП «Луцькі ринки» подано заяву до ПАТ «Волиньгаз» для виготовлення проекту та кошторису для здійснення даних робіт.

Читайте також:  У Луцьку підприємцям Старого ринку порадили йти до суду.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024