У Маневичах представили результати проекту «Медицина без бар’єрів»

04 Жовтня 2018, 13:00
У Маневичах представили результати проекту «Медицина без бар’єрів» 1518
У Маневичах представили результати проекту «Медицина без бар’єрів»

У приміщенні Маневицької районної поліклініки показали результати проекту «Медицина без бар’єрів», реалізувавши який вдалося покращити доступність та зручності для використання всіма людьми без обмежень, беручи до уваги потреби і маломобільних груп населення.

Ініціатором і реалізатором проекту стала Наталія Шишолик – голова Маневицької громадської організації «Довіра».

«Проблема доступності для людей з інвалідністю в нашому районі надзвичайно актуальна, адже вона ігнорувалася багато десятків років. І цю ситуацію не можливо виправити за день. Але ми робимо ці кроки. Ще три роки тому в районі не було жодного санвузла для людей з інвалідністю, сьогодні їх вже є чотири. Створення Арт-кафе, ІРЦ, а сьогодні і запровадження «універсального дизайну» в лікувальному закладі – це лише початок. Ми і надалі підтримуватимемо і запроваджуватимемо практики, які зроблять життя маломобільних груп населення комфортнішим», – наголосив голова РДА.

Бюджет Проекту склав 152 тисячі гривень, з них 96 тисяч гривень – кошти ПРООН. Було розроблено універсальний дизайн або «дизайн для всіх» та проведено роботи з реконструкції всередині та ззовні поліклініки.

Зокрема: зроблено стоянку для автомобілів для людей з інвалідністю та встановлений спеціальний знак; встановлено парковку для велосипедів; реконструйовано східці та пандус; встановлені вхідні двері, що відповідають вимогам «доступності»; закуплене спеціальне гінекологічне крісло, яке дає можливість самостійно пересісти з інвалідного візка; зроблено універсальну туалетну кімнату, в якій зручно розміщені умивальник, дзеркало, сушка для рук, є додаткові поручні для унітазу, гігієнічний душ та пеленальний столик.

На презентацію приїхали і представники громадських організацій з Рожищ та Ковеля.

«Ми готові вчити, підказувати і допомагати усім, хто захоче втілювати в реальність такі проекти у своїх містах та районах», – наголосила Наталія Шишолик.













Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024