У пункті пропуску «Устилуг» митники вилучили двигуни до човнів за 90 тисяч гривень

09 Жовтня 2018, 16:32
У пункті пропуску «Устилуг» митники вилучили двигуни до човнів 1080
У пункті пропуску «Устилуг» митники вилучили двигуни до човнів

На міжнародному пункті пропуску «Устилуг» у громадян вилучили двигуни до човнів, які важили і коштували понад норму.

Вживані двигуни намагались ввезти на митну територію України смугою руху «зелений коридор». Зокрема, водій авто не задекларував двигун до човна «Honda» вагою 81 кг вартістю понад 46 тисяч гривень, а його пасажир – до човна «Yamaha» вагою 86 кг вартістю понад 43 тисяч гривень, - інформує прес-служба  Волинської митниці ДФС.

Волинська митниця ДФС нагадує громадянам, що обрання смуги руху «зелений коридор» є формою декларування шляхом вчинення дій. Воно рівнозначне заяві громадянина про відсутність у його багажі товарів, заборонених або обмежених до переміщення через митний кордон.

Законодавством встановлена норма щодо ваги та сумарної фактурної вартості товарів (крім підакцизних), які громадяни можуть ввезти у ручній поклажі або супроводжуваному багажі без письмового декларування та оподаткування митними платежами. Для автомобільних пунктів пропуску вона становить 50 кг та 500 Євро (в еквіваленті). Тому обох громадян притягнуть до відповідальності за статтями 471, 472 Митного Кодексу України, що тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

До слова, в зоні діяльності Волинської митниці за результатами роботи впродовж 9 місяців цього року промислові товари складають 42 відсотки у структурі реально вилучених предметів правопорушень під час ввезення на митну територію України. За цей період через недекларування товарів їх було вилучено на суму понад 10 млн грн. 

Читайте також: На МПП «Устилуг» у громадянина вилучили пневматичну гвинтівку та ніж

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024