У Луцькому технічному університеті відкрили швейну лабораторію

10 Жовтня 2018, 12:00
відкриття сучасної Лабораторії швейної індустрії 1991
відкриття сучасної Лабораторії швейної індустрії

У Луцькому національному технічному університеті відбулося відкриття сучасної Лабораторії швейної індустрії.

9 жовтня відбулося відкриття сучасної високотехнологічної Лабораторії швейної індустрії за сприяння офіційного дистриб’ютора швейного обладнання в Україні компанії «Softorg».

«Ми відкриваємо унікальну Лабораторію швейної індустрії, яка буде виконувати багатоцільову функцію, зокрема це сприяння якісній підготовці фахівців зі спеціальності легка промисловість, яка є при нашому університеті; це проведення різноманітних  навчальних майстер-класів, заходів по підвищенню кваліфікації, перепідготовці фахівців», – презентував проект ректор Луцького НТУ Петро Савчук.

 В Україні це третя лабораторія після Київського національного університету технології та дизайну та Хмельницького національного університету. Вищезгадані навчальні заклади є елітними у напрямку підготовки спеціалістів в галузі легкої промисловості.

«Ми також входимо в ту еліту і будемо робити все, щоб тримати цю марку. Для Волині надзвичайно важливо, що появилася така лабораторія. Це буде повний доступ, абсолютно безкоштовна співпраця на рівні підготовки і перепідготовки, також можлива реалізації інших освітніх чи освітньо-професійних проектів», – доповнив ректор Петро Савчук.

Організатори проекту вважають, що відкриття Лабораторії зменшить відсоток відтоку нашої молоді закордон, а також позитивно вплине на розвиток економіки та підсилення іміджу не лише регіону, але і України.


 

Олександр Звєрєв, директор компанії «Softorg», розповів, що для відкриття третьої лабораторії в Україні вони вибрали Волинь, завдяки активній участі керівництва та прогресивному розвитку регіону.

Також новітнє обладнання для використання у Лабораторії швейної індустрії у Луцькому НТУ надала компанія Juki Сentral Europe. 

«Лабораторія корисна для потреб університету  і не тільки. Обладнання, яке встановили в лабораторії, є одним з передових та сучасних у світі. Це обладнання фірми «JUKI», яка вважається передовою фірмою з випуску обладнання легкової промисловості», – розповів завідувач кафедри галузевого машинобудування та лісового господарства Віталій Пуць.

Крім того офіційну презентацію Лобораторії відвідали Президент-Голова правління Асоціації «Укрлегпром» Тетяна Ізовіт, директор компанії «Softorg» Олександр Звєрєв, директор з продажів Juki Сentral Europe в країнах СНД Султан Манізов,заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк та директор Луцького міського центру зайнятості Олена Шишова,представники ДФС у Волинській області, а також керівники та працівники провідних компаній у галузі легкої промисловості, таких як «Едельвіка», «Тигрес», «Жасмін» та інші. 




Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024