На Волині до держбюджету сплачено на 19,5 відсотка більше податку на додану вартість

11 Жовтня 2018, 16:02
984

Протягом січня - вересня 2018 року до загального фонду держбюджету на Волині сплачено 911 мільйонів гривень податку на додану вартість.

Це майже на 150 мільйонів гривень більше проти аналогічного періоду торік. Про це інформує Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області.

Динаміка зростання сплати податку на додану вартість спостерігається з початку року. Тож є підстави для прогнозу щодо успішного завершення фінансового року в питанні мобілізації надходжень до держбюджету.

«Ефективно запобігаючи можливим ризикам несплати бюджетоутворюючого ПДВ, фахівці територіальних органів ДФС забезпечують його якісне адміністрування. Враховуючи виняткову важливість  цього податку у структурі бюджетних надходжень, ми маємо належний інформаційно-аналітичний інструментарій з тим, щоб завчасно виявляти потенційні схеми мінімізації. Тому наш діалог з бізнесом – аргументований та конструктивний», – наголошує перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській  області Віталій Чуй.

Посадовець підкреслив, що своєчасно реагуючи на маніпулювання з показниками податкової звітності щодо здійснюваних господарських операцій, ДФС прагне до створення рівних конкурентних умов для легального підприємництва.

«Соціально відповідальний та прозорий бізнес – найкращий партнер держави.  Лише легальний бізнес виконує свої зобов’язання перед державою та найманими працівниками. Викриваючи зловживання у податковій сфері, фахівці ДФС сприяють росту надходжень до держбюджету, відтак – фінансуванню соціально-економічних програм», – підсумував Віталій Чуй.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024