Субпроект Світового банку: на Волині вже підписали 77 контрактів на 10,5 мільйонів доларів

13 Жовтня 2018, 16:08
1063

Реалізація субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» зрушила з місця.

Про це стало відомо під час робочої зустрічі представників Світового банку, групи консультативної підтримки проекту при Міністерстві охорони здоров`я України та керівництва обласної державної адміністрації, яка відбулася сьогодні, 11 жовтня 2018 року, - інформує прес-служба Волинської ОДА.


 

Проекти на розгляд Світового банку подала 21 область. Лише вісім з них – виграли та отримали кошти. А Волинь, окрім того, увійшла до четвірки наймасштабніших.

«В мене запитання – чому нічого не зроблено за всі ці роки. Нарешті ми зрушили з місця освоєння коштів. Це кошти України, позика, яку ми будемо потім повертати. Якщо потрібно – прозвітуємо, нам вже є про що. Обладнання придбали багато, розхідних матеріалів теж. Але це найменш трудомістка праця. Проблема в тому, що будувати нема кому, не вистачає робочих рук», - розпочав розмову голова облдержадміністрації Олександр Савченко.


 

Консультантка з координації впровадження регіональних субпроектів Євгенія Матюшко зауважила, що в області відчувається рука міцного керівника.

«Проект, який реалізовує Волинь, є масштабним і по грошах, і по структурі. Це тридцять мільйонів доларів. Обладнання, будівництво, навчання персоналу – це взаємопов`язаний ланцюжок. Але коли в березні йшла мова про реструктуризацію, то вас і підвело це капітальне будівництво. Тендери не проводилися й Банк порахував цей момент кризовим. Ми працюємо абсолютно на Вас, але ви повинні зрушити це з місця», – зазначила Євгенія Матюшко.

 

Субпроект Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» завершується у вересні 2020 року. На сьогоднішній день вже підписано 77 контрактів на суму 10,5 мільйонів доларів США, що становить 34,7% від суми позики.

По завершенню зустрічі члени групи консультативної підтримки проекту при МОЗ України поїдуть оглядати два об`єкти капітального будівництва в рамках субпроекту та обладнання у Волинській обласній клінічній лікарні.



 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024