Володимирчанам розповіли про небезпеку торгівлі людьми

13 Жовтня 2018, 11:06
Волинянам розповіли про одну з галузей кримінального бізнесу 1192
Волинянам розповіли про одну з галузей кримінального бізнесу

У Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Про ситуацію стосовно торгівлі людьми в Україні на сьогоднішній день розповів начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної правової допомоги Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД Степан Слащук.

В ході зустрічі були висвітлені основні аспекти законодавства, що стосується торгівлі людьми та види підтримки і допомоги постраждалим. Торгівля людьми є однією з галузей кримінального бізнесу, що розвивається найбільш стрімкими темпами в світі.
Було озвучено, що проблема торгівлі людьми залишається болісною для України. Складна економічна ситуація в країні, високий рівень безробіття та правова необізнаність громадян є основними умовами, що сприяють цьому явищу. В міжнародній системі Україна визначена як країна - постачальниця жінок. Саме громадянки України зараз складають значну частину живого «товару» на відкритих і таємних ринках Європи та Азії. Поширена серед іншого й торгівля людьми з метою використання жертв торгівлі як донорів для трансплантації органів і тканин, а також для некомерційного рабства в таких формах як примусове заміжжя, примусова вагітність, фіктивне вдочеріння (усиновлення).

Представник Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД також розповів, що сьогодні на перший план виходять все нові сторони торгівлі людьми, а саме торгівля з метою примусової праці. Останнім часом, жертвами частіше стають українські чоловіки, що безпосередньо підтверджує поширення трудової експлуатації.

Нагадаємо, днями відбулася зустріч працівників Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості з адміністрацією комунального підприємства Володимир-Волинської житлово-експлуатаційної контори №1.



 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024