П'ять історій про ветеранський бізнес волинян

14 Жовтня 2018, 11:27
П'ять історій про ветеранський бізнес волинян 4499
П'ять історій про ветеранський бізнес волинян

Через українсько-російську війну, яка триває з 2014 року, пройшло уже чимало людей. Після попернення з війни не всі можуть відразу знайти своє нове місце у середовищі. Але багато вчорашніх воїнів і волонтерів шукають себе у підприємництві. Саме такі історії Бізнес.Район пропонує почитати у День захисника України. Це не просто п'ять історії про початок бізнесу, який може «піти» або ні. Це п'ять історій про незламних, які надихнуть кожного. 

Ветеранка АТО з Маневич запустила «часниковий» бізнес

Про ветеранку Майю Москвич зараз більше говорять як про єдину дівчину в українській збірній на Іграх Нескорених, що незабаром відбудуть у Сіднеї. Але мало хто знає, що дівчина після демобілізації пішла вчитися у Київську школу економіки, у якій отримала грант на започаткування власного бізнеса. У бабусиному селі Нічогівка Майя заклала плантацію часника. І хоча цьогоріч не можна назвати успішним для цієї культури, та ветеранка не планує здаватися. 

Майя Москвич
Майя Москвич

 

З девізом «Держава – це ми», або як команда однодумців створила Академію «КАПА»

Академія «КАПА» – сучасна спортшкола у Луцьку, де діти та дорослі можуть навчатися бойовому мистецтву капоейри, займатися фітнесом та аеробікою. Цей заклад став можливим завдяки зусиллям цілої команди людей – подружжя Гнедових, подружжя Смілих та Валентина Валько. Тренер Станіслав Смілий у минулому був воїном-АТОвцем. чоловік розповів, як після повернення з зони бойових дій з оновленим світоглядом захотілося разом з однодумцями дієво братися за втілення власних мрій.

Тренер Станіслав Смілий (праворуч) разом з партнером перерізають червону стрічку спортшколи «КАПА»
Тренер Станіслав Смілий (праворуч) разом з партнером перерізають червону стрічку спортшколи «КАПА»

 

Ковальство – найкраща реабілітація, – атовець з Луцька

Повернувшись до мирного життя після майже чотирьох років на війні, ветеран Національної гвардії лучанин Павло Скшетуський вирішив згадати своє давнє захоплення ковальством.  Повернувшись з Донецька до рідного Луцька, Павло організував майстерню для виготовлення луків, а також створив клуб Sagitarium, з яким брав участь у змаганнях лучників. За словами ветерана, він був найкращим лучником Західної України. Влітку влітку 2018 року Павло переніс свою майстернюу Київ. 

Павло Скшетуський
Павло Скшетуський

Светри від Вітамінки: як військова взялася за спиці

Віталіна «Вітамінка» Федоренко з батальйону «Айдар» родом із Запоріжжя, однак останні кілька місяців живе у Луцьку і крім багато чого іншого займається в’язанням зі шерсті мериноса. Клієнтів знаходить переважно через соціальні мережі – Facebook, Instagram. 

Віталіна Вітамінка
Віталіна Вітамінка

Бізнес зі смаком лимонного перцю: подружжя у Луцьку торгує незвичайними спеціями

Нові лучани Олександр Старлей та Вікторія Вітріченко торгують спеціями у Барі приправ «Часничок і Цибулинка». Олександр приїхав до України ще на початку Революції Гідності. Там був стрімером. Згодом потрапив і в АТО. Зброї до рук іноземцеві не давали, тому він узяв камеру і робив прямі включення з війни. На фронті вони і познайомилися, адже Віка була волонтеркою. Коли у Харкові стало небезпечно, і була загроза втратити місто, подружжя вирішило переїхати. Друзі з батальйону «Волинь» покликали до Луцька. І пара погодилася.

Олександр Старлей та Вікторія Вітріченко
Олександр Старлей та Вікторія Вітріченко

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024