Ковельські чиновники завдали збитків бюджету міста у значних розмірах, – слідство

16 Жовтня 2018, 13:13
Чиновники з мерії завдали збитки бюджету міста Ковеля у значних розмірах, – слідство 1304
Чиновники з мерії завдали збитки бюджету міста Ковеля у значних розмірах, – слідство

У Ковелі забудовникам знижували частку пайової участі на підставі недостовірних відомостей. 

Слідче відділення поліції розслідує кримінальне провадження № 12018030110001976 за фактами зловживання посадовими особами Ковельської міської ради своїм службовим становищем в інтересах приватних суб’єктів господарювання, що спричинило шкоду бюджету міста у значних розмірах.

За даними слідства, суб’єкти господарювання у період з 2015 року по червень 2018 року вносили завідомо недостовірні відомості у проектно-кошторисну документацію об’єктів будівництва з метою суттєвого заниження їх кошторисної вартості, внаслідок чого було зменшено розмір пайової участі при будівництві.

Підтвердженням цього є невідповідність розцінок вартості будівництва, поданих забудовниками у кошторисних розрахунках із показниками опосередкованої вартості спорудження адміністративних та інших приміщень за регіонами України, затверджених наказами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Службові особи відділу містобудування та архітектури виконавчого комітету Ковельської міської ради, який очолює Людмила Мурай, діючи в інтересах забудовників та свідомо порушуючи вимоги статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», а також рішення Ковельської міської ради від 27 грудня 2012 року № 32/63 «Про затвердження Положення про порядок залучення, розрахунку розміру і використання коштів пайової участі у розвитку інфраструктури міста Ковеля», не вживали достатніх заходів для встановлення належної кошторисної вартості будівництва при укладенні договорів про розрахунок та залучення коштів пайової участі.

У матеріалах слідства, які були подані до Ковельського міськрайонного суду, вказується декілька таких проектних організацій. 

ТОВ «Саша-К» ЛТД, директором якого є депутат Ковельської міської ради двох останніх скликань (від партій «Батьківщина» та «Сила людей»), заступник голови постійної депутатської комісії з питань регулювання земельних відносин та містобудування Олександр Артишук, виготовляло проектно-кошторисну документацію на замовлення ТОВ «Виробничо-комерційна фірма «Ковель» щодо реконструкції приміщень їдальні з підсобними приміщеннями на вулиці Незалежності, 125.

ПП «Констант-проект» (м. Луцьк) розробляло документи на замовлення двох осіб щодо будівництва торгово-адміністративної будівлі у Ковелі на бульварі Лесі Українки, 11-а; ПП «Ковелькомунпроект» – щодо реконструкції торгово-складських приміщень з пунктом шиномонтажу, СТО з автомийкою, які розташовані на вулиці Ярослава Мудрого, 42, а також будівництва торгово-складських приміщень на вулиці Брестській, 111-г; ТОВ «Будова» (м. Ковель) – реконструкції стоматологічного центру з офісними приміщеннями під готель, стоматологічний центр, офісні приміщення на вулиці Заводська, 23-в; ПП «Акрпроект» (м. Ковель) – будівництва магазину; ТОВ «Дебют» (м. Ковель) – реконструкції нежитлового приміщення з метою влаштування торгово-офісного приміщення на вулиці Незалежності, 160-в.

Також є підприємець, прізвище якого не називається, котрий виготовляв проектно-кошторисну документацію щодо реконструкції приміщення кафе під торгово-офісні та технічні приміщення, адміністративного приміщення з будівництвом критої автостоянки, будівництва складу.

Ухвалами Ковельського міськрайонного суду поліції надано дозвіл на вилучення документів у всіх вищевказаних суб’єктів господарювання.

Коментарі
17 Жовтня 2018, 11:01
Бог їх покарає, не їх то їхніх дітей. Нічого не проходить безслідно!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024