Для роботодавців Шацького району провели бліц-навчання

17 Жовтня 2018, 13:47
Бліц-навчання для роботодавців 866
Бліц-навчання для роботодавців

Офіційне оформлення трудових відносин є гарантією соціального захисту найманих працівників, а для роботодавців – запорукою процвітання бізнесу. Встановлення тривалих трудових відносин, постійні працівники, відсутність плинності кадрів – це якісна реклама самого роботодавця.

З метою правової обізнаності роботодавців та надання інформаційної та консультативної допомоги в оформленні працівників нещодавно у приміщенні Шацької районної філії Волинського ОЦЗ відбулось бліц-навчання роботодавців за участю начальника відділу регіонального розвитку, екології та залучення інвестицій Шацької РДА Галини Носуліч, інспектора управління Держпраці у Волинській області, представників Любомльського управління ГУ ДФС у Волинській області та Шацько-Любомльського об’єднаного управління Пенсійного Фонду, фахівців служби зайнятості та роботодавців району – йдеться на сторінці Шацької районної філії Волинського ОЦЗ у Facebook .

Відкрила захід заступник директора Шацької районної філії Волинського ОЦЗ Галина Левчук. Вона ознайомила присутніх з ситуацією на ринку праці та послугами, які надає районна служба зайнятості. Більш детально розповіла про інструменти підтримки роботодавців та зупинилась на освоєнні нових сучасних технологій, а саме дистанційних формах спілкування працівників з роботодавцями. Про заходи служби зайнятості щодо стимулювання створення роботодавцями нових робочих місць доповіла провідний фахівець з питань зайнятості Лідія Шеметило.

Інспектор управління Держпраці у Волинській області Олена Сорокіна ознайомила присутніх з порядком здійснення контролю за додержанням законодавства про працю. Фахівець надала кваліфіковані відповіді на запитання роботодавців щодо дотримання державних гарантій у сфері зайнятості, роботи за трудовими та цивільно-правовими договорами, штрафними санкціями за недодержання законодавства про працю та зайнятість.

Старший державний податковий інспектор Любомльського управління ГУ ДФС у Волинській області Галина Артимук доповіла про регламент дій роботодавців при прийомі на роботу найманих працівників. Про соціальний захист оформлених працівників розповіла і заступник начальника Шацько-Любомльського об’єднаного управління Пенсійного фонду у Волинській області Олена Лончук. Вона також зазначила, що нелегальна робота не зараховується до трудового стажу і працівник в майбутньому втрачає право на пенсійне забезпечення.

Захід проходив у жвавій дискусії. Учасники навчання подякували організаторам заходу за проведене навчання, зазначивши, що отримані знання є цінними для ведення господарської діяльності, легалізації найманої праці, збереження трудових ресурсів.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024