Тендер на будівництво Піщанської амбулаторії проведуть одним з перших

17 Жовтня 2018, 16:00
Проект Піщанської амбулаторії 1574
Проект Піщанської амбулаторії

В селі Піща планують збудувати нову амбілаторію за кошти державної субвенції на розвиток сільської медицини.

А тендер на будівництво цієї амбулаторії будуть оголошувати одним з перших. Про це повідомив на нараді керівник патронатної служби апарату Волинської обласної державної адміністрації Валерій Криворог.

Стосовно будівництва інших амбулаторій, які планують будуватися на Волині за кошти Світового банку,  то тут позиція Світового банку є категоричною: відбирались до участі тільки проекти нового будівництва закладів сільської медицини, а не реконструкція чи капітальний ремонт будівель. Причина – банальна: коли до участі подавали проекти реконструкції старих приміщень, то їхня проектно-кошторисна вартість становила 14 мільйонів, в той час будівництво нової типової амбулаторії за затвердженим Мінрегіонбудом та Міністерством охорони здоров’я зразком становить лише 7 мільйонів. Тож різниця тут очевидна.

«Тендер на будівництво амбулаторії в селі Піща буде оголошуватися серед перших в області, тому до Шацького району, зважаючи на кількість проектів, які реалізовуватимуться в районі, буде особлива увага. Окрім того, є ще залишок коштів, які передбачають витратити на будівництво ще 4-5 сільських амбулаторій. Якщо є належним чином оформлена земля, то Шацький район може подати заявку на будівництво ще однієї амбулаторії.», - відзначив Валерій Криворог.

Василь Голядинець, голова Шацької РДА, відзначив, що в Шацьку є два гектари землі, на якій розташовуються приміщення старої лікарні. І тут же можна збудувати нове приміщення амбулаторії. 

«Але якщо ви маєте намір будувати в Шацьку амбулаторію, то заявку повинні подавати вже», - зазначив Валерій Криворог. 

А після наради обласний посадовець разом із керівниками району оголянув територію старої лікарні, яку пропонують під ймовірне будівництво нової амбулаторії.

Такий вигляд має Піщанська амбулаторія зовні...
Такий вигляд має Піщанська амбулаторія зовні...

а так - виглядає всередині
а так - виглядає всередині

Валерій Криворог оглядає територію старої лікарні в Шацьку
Валерій Криворог оглядає територію старої лікарні в Шацьку

 

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024