У Ковелі на боротьбу з борщівником виділять 80 тисяч гривень

17 Жовтня 2018, 16:17
У Ковелі з борщівником будуть боротися за допомогою GPS-системи 1068
У Ковелі з борщівником будуть боротися за допомогою GPS-системи

З міського бюджету міста на заходи з ліквідації цієї небезпечної розслини влада планує виділити майже 80 тисяч гривень.

На розгляд чергової сесії Ковельської міської ради, яка відбудеться 25 жовтня, чиновники подали «Програму з проведення заходів по локалізації та ліквідації небезпечного виду рослин – борщівника Сосновського на окремих територіях міста Ковель на 2019 рік».

Розробником її та автором відповідного проекту рішення ради є начальник відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Юрій Дідковський.

«На адресу виконавчого комітету Ковельської міської ради неодноразово надходили звернення мешканців міста про вирішення питання щодо знищення небезпечної рослини – борщівника», – зазначається у програмі.

Для розробки заходів по локалізації та ліквідації борщівника були залучені науковці Української науково-дослідної станції карантину рослин Інституту захисту рослин Національної академії аграрних наук, яка знаходиться у селі Бояни Новоселецького району Чернівецької області.

Якщо програму затвердять депутати міськради, то фахівцями станції буде проведений аналіз попередніх результатів моніторингу території міста Ковеля з формуванням карт поширення та визначення навантаження борщівника. За допомогою GPS-системи мають відмітити наявні площі та візуально визначити густоту рослин, розробити електронні карти з GPS-прив’язкою для можливості чіткого контролю вогнища і його місця розміщення та систему заходів (поєднань механічного, хімічного методів з застосуванням деструктора) з урахуванням показників моніторингу для кожного вогнища борщівника.

На проведення відбору GPS точок з подальшим формуванням карт поширення, визначення площ та навантаження борщівника спеціалістам Інституту НААН з міського бюджету планується виділити 9 тисяч гривень, на формування електронних карт – 7 тисяч гривень.

 



 

Читайте також: У Ковелі на маршрутках починають встановлювати пристрої GPS-моніторингу

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024