Найстаршому пасічнику Ківерцівщини виповнилося 89 років

18 Жовтня 2018, 15:01
Найстаршому пасічнику Ківерцівщини виповнилося 89 років 3517
Найстаршому пасічнику Ківерцівщини виповнилося 89 років

Свій день народження відзначив житель села Покащів Петро Якимович Снітко. Йому виповнилося 89 років.

З привітаннями та подарунками до нього завітали голова районної державної адміністрації Валерій Ткачук, заступник голови Яна Церкевич та депутат районної ради, керівник фермерського господарства «Боміс» Микола Барабаш. Імениннику побажали міцного здоров’я, сил, добра, Божого благословення. Про це повідомляється на сайті Ківерцівської РДА.

З дитинства Петро Якимович захоплювався бджільництвом. Цьому заняттю він присвятив 60 років свого життя.

З 1950 року Петро Снітко опікувався колгоспною пасікою, яка нараховувала 100 вуликів. Він доглядав 140 бджолиних сімей. Меду, каже пасічник, заготовляли в середньому півтори тонни в рік, здавали його в колгосп, а звідти він потрапляв на ринки, до людей.

Не полишив улюбленої справи Петро Якимович і після виходу на заслужений відпочинок – тримає вулики вдома і, все ще доглядає бджолині сім’ї, які щедро віддячують йому медом.

«Цьогоріч, маємо гарний урожай завдяки тому, що фермерське господарство “Боміс” засіяло поля гречкою і соняшником. Для бджіл це справжній подарунок. Тож щиро вдячний хорошій людині – Миколі Барабашу, який не лише працює на землі, але й допомагає людям, які потребують допомоги. Знаходить час Микола Сергійович і для таких літніх людей, як я – завжди поговорить, розпитає як справи, допоможе», – каже Петро Снітко.




Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024