«Лайфхак для компаній: реакція на резюме має бути негайною», – цитатник львівської бізнес-тренерки

03 Квітня 2018, 10:00
Катерина Книжицька 3407
Катерина Книжицька

У Луцьку завершився масштабний HR-форум (форум з управління персоналом), у межах якого говорили про роботу служби зайнятості та реформи в структурі, тренди в рекрутингу, управління ризиками в HR, менеджмент майбутнього, нове покоління працівників й HR-тренди у 2018 році.

Захід відбувся у спортивно-розважальному комплексі «AdrenalinCity» в п’ятницю, 30 березня. Організатор – бізнес-академія практичного менеджменту (РМВА).

Одна із дев'яти спікерів форуму, львівська бізнес-тренерка, директорка по персоналу групи компаній «Адамас», керівник компанії Macro Consulting Group Катерина Книжицька розповіла про роботу для молодого покоління та фріланс, боротьбу за таланти та міграцію, покоління X-Y-Z, якою має бути реакція компаній на резюме, тренди в рекрутингу у 2018 році та багато іншого.

Найцікавіші тези, почуті від спікера під час заходу, «Бізнес.Район» записав у формі цитатника.

* * * 

HR-форум
HR-форум

«Я працюю 14 років в сфері управління персоналом, і на сьогоднішній день є директором по персоналу компанії «Адамас». За цей час дуже багато змінилося на ринку, і я дуже добре пам’ятаю той час, коли ми виходили на ринок як рекрутингова компанія»

«Якщо раніше людям було достатньо складно переїжджати з міста в місто, то тепер переїзди відбуваються дуже легко»

«Молоді люди зараз хочуть працювати фрілансерами – мати гнучкий крафік, зручність дистанційної роботи, тому існує велика кількість платформ, де можна займатися фрілансом. І це не можна не враховувати»

«Міграція в Україні – це виклик. Міграція призводить до того, що відбувається боротьба за таланти»

Катерина Книжицька в Луцьку
Катерина Книжицька в Луцьку

«За результатами дослідження «Ernst & Young» про стан ринку праці України у 2017 році 88 % компаній вважають, що у найближчі три роки ще більше загостриться боротьба за таланти. 69% вважають, що міграція значно вплине на діяльність компаній і 63 % компаній вважають, що за останні три роки стало важче залучати та отримувати таланти»

«На теорію X-Y-Z компанії вже звертають увагу та адаптовують свою політику щодо управління персоналом згідно вікових категорій»

«70 % населення виїжджають за кордом саме із західної України, тому ми, як роботодавці, перебуваємо в достатньо складній ситуації»

«Міграція є однією з причин, чому 91 % компаній в Україні відчувають труднощі»

«Чому люди їдуть за кордон? Одна з основних причин – вищий рівень заробітної плати. Ця причина вплинула на те, що компанії почали переглядати оплату праці»

«На ринку ми уже маємо інше покоління, і це очевидно. Зараз активно представлене покоління Y – люди, народжені із 1973 до 2003 рік. Також на ринок виходить покоління Z – люди, народжені з 2000 року. Ці аспекти потрібно враховувати, адже до цих людей потрібен інший підхід та в них інші потреби й мотиви. Якщо компанії не будуть на це реагувати, то їм буде складно втримувати працівників на роботі»

«Роботодавці мають постаратися, щоб таланти хотіли в них працювати»

HR-форум
HR-форум

«На ринку існує таке поняття як «реакція». Якщо раніше в компанію приходило резюме, і ми могли його розглядати впродовж одного-двох тижнів, далі вже запрошувати кандидати і проводити співбесіду, то зараз ми такої розкоші не маємо. Якщо зараз у компанію прийшло резюме, і ви не відреагували протягом трьох днів, то це вже не актуально»

 «Тренд, який стосується не тільки рекрутингу, а й всіх сфер – це диджиталізація. На сьогоднішній день є тенденція до автоматизації процесів»

Читайте також: «Ми володіємо достатнім фінансовим ресурсом», – цитатник директора Волинської служби зайнятості

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024