Десять фактів, які треба знати про хабар зама мера Луцька і його спільників

25 Квітня 2018, 23:25
Спіймали на гарячому 2836
Спіймали на гарячому

За 17 тисяч доларів неправомірної вигоди затримали трьох високопоставлених чиновників Луцькради і одну суддю. Посадовці пообіцяли без проблем зареєструвати хату в обласному центрі.

  1. Спецоперація. Після закінчення чергової сесії Луцької міськради у мерії почався інший рух. До кабінету заступника міського голови Олександра Рачкова увірвалася поліція з обшуками.
  2. «Схопило» серце. У господаря кабінету швидко погіршилося самопочуття і його госпіталізували. У ЗМІ навіть з’явилася інформація, що це міг дати про себе знати штучний клапан у серці чиновника.
  3. Хто рятував. Першими на поміч до заступника мера Рачкова поспішили депутати Луцької міської ради, які мають посвідчення адвокатів, Андрій Козюра і Микита Рабан.
  4. Виконавці. Як виявилося згодом, спецоперацію провела прокуратура Волинської області спільно з УСБУ в області, відділом протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Національної поліції України, Управлінням захисту економіки в області за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
  5. Причина. Чиновники за винагороду обіцяли посприяти у проведенні процедури узаконення та реєстрації права власності на вже збудований індивідуальний житловий будинок у Луцьку.
  6. Скільки взяли. У прес-службі прокуратури області пояснили, що все відбувалося у рамках кримінального провадження за фактом вимагання неправомірної вигоди від громадянина в сумі 17 тисяч доларів США службовими особами Луцької міської ради. 25 квітня 2018 року трьох посадовців міськради, у тому числі заступника міського голови, затримали під час одержання ними чергового траншу неправомірної вигоди - в розмірі 7 тисяч доларів. Готівку та інші речові докази вилучили під час огляду місця події.
  7. Хто причетний. За інформацією видання «ВолиньPost», у справі також фігурують головний архітектор міста Леонід Герасимюк, представник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради Юрій Маслюк та депутат Луцької міськради Євгеній Ткачук.
  8. Суддя. Окрім того, у ході документування злочинних дій заступника Луцького міського голови правоохоронці встановили факт його посередництва під час вимагання Головою одного з судів області неправомірної вигоди від громадянина за винесення позитивного рішення під час судового розгляду кримінального провадження. Суддю затримали також 25 квітня 2018 року під час одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тисяч доларів. За інформацією ЗМІ, мова йде про голову Шацького районного суду Наталію Сушик.
  9. Це ще не все. Під час обшуків за місцем роботи та проживання фігурантів, знайшли і вилучили кошти, котрі раніше частинами вони неправомірно отримали
  10. Стаття. Вирішується питання про затримання фігурантів провадження в порядку ст. 208 КПК України.

Читайте також: 5 цікавих фактів про заступника міського голови Олександра Рачкова

1
Знайшли тисячі зелених
Знайшли тисячі зелених

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024