«Щоб  стати хорошим спеціалістом, потрібно хотіти ним стати», — Андрій Сірук про ідеального працівника

12 Травня 2018, 09:36
Андрій Сірук 4472
Андрій Сірук

«Щоб  стати хорошим спеціалістом, потрібно хотіти ним стати», — Андрій Сірук про ідеального працівника.

Директор і засновник агентства інтернет-маркетингу «ARTEFACT.St» Андрій  Сірук розповів молоді, яким повинен бути ідеальний працівник та чому диплом про освіту вже не відіграє ключової ролі у отриманні омріяної посади.

Про це спікер розповів під час 4YouthLutskForum, у четвер, 10 травня.

Бізнес.Район записав найцікавіші тези із виступу Андрія Сірука.

* * *

«Коли спілкувався з кандидатами, скажу чесно, хто вчився в наших луцьких вузах, я різниці в якості тієї освіти не відчув. Як керівник. Для мене освіта не грає ніякої ролі. Я можу взяти 20 річного працівника без освіти взагалі і він може бути керівником відділу і керувати людьми, які мають по 2-3 червоних дипломи. Для мене особисто різниці немає».

«Освіта не вся погана. Вона може бути хорошою, потрібною, такою, яка створює працівника, мотивує його до роботи».

«Я проводив опитування в Facebook, своїх друзів, серед яких підприємці і власники бізнесу. Ось які вони давали відповіді. Приємно здивований коментарем Олега Бровіна, який написав, що працівник повинен бути сучасним».

«Коментарів до посту у Facebook було близько 40 і тільки одна чи дві людини написали, що потрібна вища освіта. І то не вказали, яка. Тут, напевно, мається на увазі, що людина має бути грамотною, знати де поставити кому, а де тире».

«Я власник бізнесу. Для чого мені працівник? Мені не важливо, яка в нього буде освіта і навіть чи вмотивований він, чи ні. Мені важливо, щоб він приносив гроші. Мотивація справді впливає, але якщо він супервмотивований, але підприємству не вигідний, то для чого нам вмотивований працівник, з якого толку нема?»

«У СНУ в п’ятницю читали лекцію про те, як покращити місто Луцьк. Ділилися досвідом по ініціативах. Я спитав, скільки студентів хочуть залишитися в Луцьку. З 30 людей підняв руку тільки один».

«Вам потрібно знати вимоги до професії вашої мрії.»
«Вам потрібно знати вимоги до професії вашої мрії.»

«У мене були випадки, що приходить жінка, 45 років з двома освітами, 20 років стажу. Каже: «Хочу 12 тисяч». Я її запитую: «Що ви вмієте?» По факту вона вміє все, що нам не потрібно. Я їй кажу, що вона для мене така сама як 22-річний студент. Тільки він хоче не 12, а 4-5 тисяч».

«Стаж і досвід – це різні речі».

«У нас можна за 2-3 місяці навчитися того, що вчать 5 років в університеті. Часто студентів стримує «А що батьки скажуть?». Вони кажуть: «Мені ж десь там, в майбутньому, потрібен диплом, «корочка». Що десь там? На завод чи в облдержадміністрацію?»

«Ми не звертаємо увагу на зовнішній вигляд та сімейний стан. У нас є дівчата із зеленим волоссям, хлопці з довгим волоссям.Нам все одно як ви одягаєтеся, як ви виглядаєте. Якщо ви нам приносите гроші, то не важливо, які ви».

«Той, хто має сім’ю, той більше вмотивований працювати. Йому потрібно вижити. А студенти, які висять на шиї в батьків часто думають «ай, шо там».

«Часто люди з сімєю теж хочуть більше грошей на рівному місці. Без знань та досвіду. Чого? Бо в мене є діти. Ок, в мене вони теж є. Але це нічого не означає. В мене є червоний диплом. Але яка різниця, якщо від нього нема толку в плані роботи?»

«Вам потрібно знати вимоги до професії вашої мрії».

«У кожної фірми є свої вимоги, своє бачення, яким повинен бути ідеальний працівник».

«Насправді робота є, але нема з кого вибрати. Це вічна суперечка. Роботодавці говорять нема кого взяти, а студенти – нема роботи».

«Практичний досвід роботи нам важливіший навіть ніж освіта. Практичний досвід навіть не по нашій сфері нам дає зрозуміти, що ця людина вміє спілкуватися з людьми, а це проблема. Бо 19-річні виявляється не вміють спілкуватися з людьми і не розуміють, що не можна ображати свого клієнта чи колегу».

«Краще мати безкоштовний досвід в роботі, але він у вас буде».

«Треба спілкуватися з людьми з вашої галузі. Вони вам підкажуть: «Оце вчи, а на оце не витрачай часу». Якби мені хтось сказав це у мої 19, я б розвинувся вдвічі швидше».

«Якщо ви визначилися у якому напрямку хочете працювати, було б добре, щоб ви собі визначили кумира. Ви хочете стати ось як ця людина. Бажано брати не Луцьк, а десь далі».

«Щоб  стати хорошим спеціалістом, потрібно хотіти ним стати».

Спікер на 4YouthLutskForum
Спікер на 4YouthLutskForum

 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024