9 років Адреналін Сіті у дев’яти картинках

08 Серпня 2018, 18:50
Адреналін Сіті 6185
Адреналін Сіті

Улюблене місце відпочинку багатьох лучан і гостей міста AdrenalinCity святкує день народження. 8 серпня 2009 року відкрилися двері унікального закладу.

Редакція Бізнес.Району підготувала добірку фотографій, які ілюструють чим був і чим став за цей час перший розважальний центр Волині.

1. Кінець шкіркартонному заводу поклали... китайці

Уже підросло покоління лучан, яке навіть не здогадується, що на початку 90-х на території нинішнього культурно-розважального центру «Адреналін Сіті», випускали шкіркартон. З цього матеріалу виробляли устілки для 80% українського взуття. Крім того завод мав 30% ринку шкіркартону в Росії, 20% - у Молдові, 10% - у Польщі. Все було добре, поки ринок не заполонив китайський матеріал. Лучани ще 3 роки відчайдушно боролися з китайцями. Врешті акціонери прийняли рішення перетворити старий завод на ... розважальний центр. Ідея ця належить нинішньому голові ради директорів «VolWest Group» Віктору Корсаку.


 

2. Картинг-центр – перша локація на шляху до справжнього розважального центру.  Картинг-центр зразка 2009 року по суті був банерним містечком на території заводу. Це стало унікальним місцем, де можна отримати нові емоції. Лучанам настільки сподобалася локація, що Адреналін ще довго в народі називали просто картинг-центром. Так, картодром став якорем нового бізнесу, але менеджмент розумів, що потрібно робити справжній РЦ. І народилася концепція закладу, де можна відпочити зі сім’єю, розважитися з компанією, зайнятися спортом і отримати дозу адреналіну.

1

 

3. Заводське кіно. Кінотеатр з трьома залами відкрили у січні 2010 року. Першим фільмом, який побачили лучани в Адреналіні стала стрічка «Аватар». Це відкриття запам’яталося великим «чепе» перед показом прем’єри: кінопроекційну кімнату знеструмило. Довелося затягувати святковий фуршет на 20 хвилин. Нині усі кінозали оснащенні cучасним обладнанням, працюють у форматі 3-Д.


 

4. СпортАрена. Ідея спорткомплексу в AdrenalinCity  виникла під час пошуку нових аудиторій. Спортсменів же багато, їм теж десь потрібно проводити час. Так з’явилося це 5 тисяч квадратних метрів на другому поверсі колишнього заводу. За 8 років роботи «СпортАрени» тут відбулося понад 120 змагання національного і міжнародного рівня з різноманітних видів спорту, у яких взяло участь понад 10 тисяч учасників.  

Більше читайте: У Луцьку змагаються силачі з Європи

Щорічний фестиваль афро-бразильського бойового мистецтва Капоейра
Щорічний фестиваль афро-бразильського бойового мистецтва Капоейра

5. Все найкраще – дітям. Після того як в Адреналін масово пішли спортсмени, в розважальному центрі «взялися» за дітей, які виявилися вдячною аудиторією. 820 метрів квадратних за місяць перетворили на зону дитячих розваг. Тут і лабіринти з батутами, і сцена, і ігрові автомати. У 2014 році дитячу зону підсилили комплексом «Кенгуру», який оснастили сухим аквапарком, що став першим в Україні. Щоб з’їжджати сухими гірками було ще краще, ніж по воді в Адреналіні вдалися до інновації: конструкції обробили силіконовим покриттям. Тут же до послуг дітвори батутний центр «Гравітація», стрічковий лабіринт «Хамелеон» і канатне містечко.

Більше читайте: Мегабатути в «Адреналін Сіті»: відкрили єдиний на Волині джампінг-центр

 

6. Усі мають бути ситі. 2011-го в структурі AdrenalinCity з’явився заклад харчування. Арт-кафе «Стоп-кадр» став одним з найбільших ресторанних закладів міста, де можна розмістити одночасно 350 гостей. Крім того, станом на 2018 рік тут поїсти можна на кожному кроці: у спорт-барі «10 дерунів», піцерії «Беніссімо», відпочинковому дворищі «Словограй», кінокафе та у дитячих рестранчиках «Какаду» і «Кенгуру».  


 

7. Боулінг-центр для конкурентоспроможності. Доріжки для боулінгу з караоке-баром в Адреналіні відкрили 2015-го, коли в Луцьку уже очікували відкриття «ПортСity». Таким чином менеджмент підсилив розважальну складову. Найсучасніше обладнання та професійний спортивний ламінат італійського виробництва дозволяють систематично проводити у клубі спортивні турніри різного масштабу.


 

8. Музей технічного прогресу і «Робологікум». «Технологічно-інноваційне лобі» компанії VolWest Group запустило омріяний проект Робологікум у серпні 2017 року. Академія розвитку та пізнання стала логічним продовженням Музею технічного прогресу, що діяв тут раніше. На 600 метрах квадратних розмістили 2 тисячі експонатів, щомісяця проводять 150 експериментів, функціонує 9 наукових кафедр, де діти не просто граються, а отримують знання і навички.

Більше читайте У Луцьку відкрили Академію пізнання та розвитку «Робологікум»


 

9. Від Арт-кафедри до Музею сучасного мистецтва України.  

Галерей сучасного мистецтва «Арт-кафедра» з 2015 року провела десятки виставок, творчих конкурсів, фестивалів, арт-форум, фестиваль сучасного урбаністичного мистецтва «Поліхрома». Але цей проект виріс з рамок виставкової діяльності і уже незабаром у колишньому заводі шкіркартону запрацює потужний Музей сучасного мистецтва Україні, який має стати потужним туристичним об’єктом.

Більше читайте: У Луцьку відкриють музей сучасного мистецтва України


 

За матеріалами фінансового директора компанії VolWest Group Дмитра Гаврилова, озвученими під час West Tourism Forum 2018 підготувала Наталія Пахайчук

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024