Які вигідні фінансові умови пропонує ПриватБанк аграріям Волині

18 Листопада 2018, 08:55
Які вигідні умови пропонує ПриватБанк аграріям Волині 1185
Які вигідні умови пропонує ПриватБанк аграріям Волині

На Театральному майдані з нагоди професійного свята аграріїв, сільгосппрацівники презентували свою продукцію. На ярмарку можна було знайти і сири, і хліби, і меди, і пиво, і овочі-фрукти, зелень – всього, що душа забажає.

З нагоди професійного свята 16 листопада у драмтеатрі Луцька нагороджували людей, які плекають землю, і які внесли чимало у розвиток сільськогосподарського виробництва.

На Театральному й в драмтеатрі було людно. Прогулюючись майданом, можна було почути, як люди телефонують до своїх друзів, колег, знайомих і запрошують на сільськогосподарський ярмарок, аби придбати щось смачне від аграріїв Волині.








Окрім ярмарку, в драмтеатрі розмістилися представники банків України, які теж пропонували цікаві послуги для аграріїв. Ми підійшли до представників ПриватБанку і попросили детальніше розповісти, які цікавинки пропонують вони для сільгосппідприємств.

Керівник одного з відділень ПриватБанку у Луцьку Олександр Тур розповів, що їхній банк підтримує фермерів, він їх кредитує. Для цього розробили кілька пільгових програм. Основними, за словами Олександра Тура, є три: «АгроКУБ», «Лізинг сільгосптехніки» та «Агросезон».

«ПриватБанк є уповноваженим банком щодо компенсації з держбюджету 25% вартості придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. А також невеликі фермерські господарства з посівними площами до 500 гектарів та річною виручкою до 15 мільйонів гривень, або кооперативи з площами до тисячі гектарів зможуть відшкодувати майже половину затрачених коштів. Тобто 40%», – поділився керівник банківського відділення Олександр.

Окрім того, Олександр Тур розповів детальніше про програми для аграріїв. Програма фінансування «АгроКУБ», каже Олександр, стартувала на Волині тогоріч.

«Вона орієнтована на потреби клієнтів малого та середнього агробізнесу. Передбачає вона швидке отримання кредиту, всього-на-всього за кілька днів, на суму до мільйона гривень при ставці лише 1,8% на місяць», – наголосив керівник банківського відділення.

Особливість програми є те, що протягом першого півріччя фермер виплачуватиме тільки відсотки, а наступні шість місяців – суму боргу з відсотками рівними частинами. Крім того, вони мають можливість вдруге оформити цю програму, не чекаючи повного погашення першого кредиту.

Отож, аби отримати фінансування, потрібно заповнити заявку на сайті проекту «Країна успішного бізнесу» (https://kub.pb.ua).

Ще однією програмою для аграріїв від ПриватБанку є «Лізинг сільгосптехніки». Термін лізингу становить 5 років, а сума від 200 тисяч гривень до 300 мільйонів. Тобто відсоткова ставка становитиме всього від трьох відсотків річних, залежно від програми, яку обирає партнер, з яким співпрацює фермер.

Придбати у лізинг можна як нову техніку, так і ту, що була у вжитку. Аванс на нову вітчизняну техніку складатиме 20% від вартості та 30% для техніки іноземного виробництва, як на нове, так і на вживане обладнання. Для отримання фінансування по цій програмі не потрібно додаткової застави, а дострокове погашення – безкоштовне.

«І також у нас популярна кредитна лінія «Агросезон». Вона набуває популярності, тому що передбачає фінансування аграріїв впродовж поточного сільгосподарського циклу від 500 тисяч до 20 мільйонів гривень. Це принципово новий банківський продукт. Аграріїв кредитуватимуть під закупку посівного матеріалу, добрив, засобів захисту рослин, паливно-мастильних матеріалів, на ремонт сільгосптехніки, обладнання тощо», – наголосив Олександр Тур.

Погасити такий кредит, каже Олександр, можна буде за гнучким графіком з урахуванням сезонного характеру – борг можна буде розділити на конкретні місяці, які будуть зручні для аграрія. Наприклад, можна буде отримати кошти в березні-листопаді, а виплатити їх в грудні-лютому, до прикладу.

«Також для українського агробізнесу діє спецпрограма з придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва з компенсацією 25% її вартості з держбюджету», – додав керівник банківського відділення Олександр Тур.

Тобто ПриватБанк пропонує цікаві та вигідні умови співпраці для аграріїв Волинської області.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024